Image for AI4PPP – razvoj digitalne pedagogije i stručnosti u korištenju umjetne inteligencije
Naslovnica

AI4PPP – razvoj digitalne pedagogije i stručnosti u korištenju umjetne inteligencije

Odlične vijesti za kraj godine! Agencija za mobilnost i programe Europske Unije prihvatila je za financiranje projekt „Artificial Intelligence for People, Planet and Profit – AI4PPP“, čiji je Sveučilište Algebra nositelj. Ovaj projekt okuplja tri europska sveučilišta - Algebra University College iz Hrvatske, Fakultet za uporabne družbene študije v Novi Gorici iz Slovenije i Universidad de Alcalá iz Španjolske. Ova tri sveučilišta prepoznata su naime kao istraživački centri u području digitalne transformacije. Projekt je financiran iz poziva KA220-HED – Cooperation for partnerships in higher education.

AI4PPP je interdisciplinarni projekt usmjeren na suočavanje s izazovima suvremenog obrazovanja i zahtjevnim potrebama tržišta. Projekt ima za cilj podizanje svijesti, te pružanje holističke i fleksibilne edukacije o poslovnim aspektima umjetne inteligencije. Obrazovni materijali, koji će biti stvoreni u AI4PPP, pružit će osnovno znanje o umjetnoj inteligenciji, jeziku koji okružuje tehnološke i društvene aspekte umjetne inteligencije, te ukazati na potencijal implementacije umjetne inteligencije u svim profesijama i industrijama.

Ciljani korisnici projekta su MBA studenti. Zajedno s našim projektnim partnerima vjerujemo da su sveučilišta općenito, a posebno MBA programi, u jedinstvenoj poziciji da značajno podignu svijest o prednostima primjene umjetne inteligencije. MBA studenti potencijalni su budući lideri kojima razumijevanje umjetne inteligencije može pomoći da pokrenu značajne promjene i napredak u svom okruženju.

Prema planu, u sklopu projekta prvo ćemo provesti istraživanje, koje će nam omogućiti analizu i procjenu razine razumijevanja potencijala umjetne inteligencije među ciljanom publikom. DACUM analizom zatim ćemo mapirati znanja i vještine koje bi trebale biti rezultat implementacije uspješnog kurikuluma o umjetnoj inteligenciji. Na temelju ove analize izradit ćemo nastavne materijale koji će biti u skladu s prethodno utvrđenim potrebama ciljnih skupina. Kako bi se provjerila kvaliteta edukativnih modula i materijala, provest ćemo pilot istraživanje na temelju kojeg ćemo ocijeniti njihovu prikladnost i po potrebi uvesti potrebne izmjene. Zatim ćemo se baviti implementacijom scenarija korištenja umjetne inteligencije u odabranim industrijama. Završni element projekta bit će priručnik za učinkovito obrazovanje u području umjetne inteligencije, koji će također sadržavati odgovore na aktualne izazove i trendove u sferi umjetne inteligencije u raznim poslovnim okruženjima.

Važan element projekta su i događanja poput konferencija, radionica, promotivnih i informativnih evenata, sve u cilju informiranja i promocije rezultata projekta. Događanja ćemo, ovisno o epidemiološkim uvjetima, organizirati uživo, ali i putem online platformi.

Trenutni i budući održivi gospodarski rast Europe sve se više oslanjaju na vrijednost koju stvaraju podaci. Umjetna inteligencija područje je izuzetno bitno za primjenu podatkovne ekonomije i vjerojatno ključni alat za razvoj poslovanja koje istovremeno brine o ljudima, planetu i profitu. Vjerujemo da će naš projekt pridonijeti otklanjanju nesporazuma o umjetnoj inteligenciji i stvaranju sveobuhvatnog ekosustava u kojem će različiti članovi zajednice imati osnovne vještine potrebne za prilagodbu svijetu koji se mijenja, a u kojem će umjetna inteligencija biti široko rasprostranjena.

Veselimo se budućoj suradnji s našim novim projektnim partnerima, projektnim spoznajama i akademskim poznanstvima i prijateljstvima.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas