Image for Algebra LAB osvojio prestižnu i-Space oznaku
Naslovnica

Algebra LAB osvojio prestižnu i-Space oznaku

Još jedno međunarodno priznanje na naš Algebra LAB! Big Data Value Association (od 2021. poznata kao DAIRO – Data, AI and Robotics) dodijelio nam je Silver i-Space oznaku, te nas kao jedini hrvatski Digital Innovation Hub uvrstio u europsku mrežu i-Space centara za inovacije iz područja korištenja podataka. Mreža ima više od 230 članova iz 17 zemalja Europe, te osim različitih industrija uključuje istraživačke i korisničke organizacije. Algebra LAB prvi je član mreže iz Hrvatske.

Sve članice neumorno rade na promicanju korištenja podataka u poslovanju i istraživanju, a biti dio ove mreže znači da ćemo zajedno s ostalim partnerima raditi na projektima korištenje podatkovne znanosti i umjetne inteligencije kao danas temeljnog transformacijskog alata. Silver i-Space oznaka ujedno nam omogućuje i sudjelovanje u theEUHubs4Data projektu, o čemu ćemo javiti više na proljeće.

Oznake i-Space dodjeljuju se od 2016. godine. Mreža i-Space pruža podatkovnu infrastrukturu, te znanje i vještine za tvrtke, istraživače i inovatore kako bi brzo i sigurno testirali nove aplikacije bazirane na velikim setovima podataka. Kako su i-Spaces povezani s europskim podatkovnim ekosustavom, oni su i prirodna točka povezivanja prekograničnih inicijativa. Odabrane organizacije prolaze kroz proces u kojem recenzenti procjenjuju dimenzije njihove infrastrukture i tehnologije, pružene usluge, projekte i projektne prijave, te utjecaj na ekosustav, poslovnu strategiju i njihovu poslovnu održivost.

Promocija novih članova i-Spaces bit će službeno održana na Europskom forumu vrijednosti velikih podataka 30.11.2021. godine u 12:00 sati u Ljubljani.

Više informacija potražite na https://european-big-data-value-forum.eu/