Image for Algebri dodijeljen jedinstven europski i nacionalni certifikat za sustav osiguravanja kvalitete

10.02.2019

Algebri dodijeljen jedinstven europski i nacionalni certifikat za sustav osiguravanja kvalitete

Certifikatom koji je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izdala Visokom učilištu Algebra potvrđuje se da je implementiran napredan i učinkovit sustav osiguravanja kvalitete koji je usklađen sa smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je, kroz vanjski audit, analizu sustava osiguravanja kvalitete na Visokom učilištu Algebra te je dodijelila Algebri certifikat kojim se potvrđuju najviše tj. napredne ocjene sustava osiguravanja kvalitete u svih deset područja procjene. Certifikat je izdan s rokom trajanja pet godina.

U ovom trenutku, Visoko učilište Algebra je ponajbolje ocijenjeno hrvatsko visoko učilište, po svim kriterijima europskih smjernica za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ESG).

Kao najveće snage sustava osiguravanja kvalitete u Algebri neovisno povjerenstvo istaknulo je razvijenu kulturu kvalitete, poticanje izvrsnosti i inovativnosti studenata i nastavnika, učinkovit informacijski sustav, visoku zapošljivost studenata i vrhunski opremljene dvorane, učionice, laboratorije i nastavne prostore.

Iz djelovanja Algebre izdvojeni su i primjeri dobre prakse, koje Agencija ističe kako bi potaknula i druge institucije visokog obrazovanja: razvijena kultura samovrednovanja i otvorenosti prema vanjskim vrednovanjima, redovite izmjene studijskih programa svih studija s ciljem praćenja suvremenih spoznaja struke, mogućnost besplatnog polaganja relevantnih industrijskih certifikata, financijska potpora usavršavanju svih zaposlenika te uključenost Gospodarskog vijeća u procese odlučivanja.

“Certifikat za učinkovit i napredan sustav osiguravanja kvalitete važan je dokument jer institucije same imaju mogućnost odabira žele li imati taj sustav kontrole kvalitete ili ne žele. U Hrvatskoj ih nema puno koje su se na to odlučile, a osobno sam uvjerena da upravo te institucije lakše prolaze i kasniju vanjsku kontrolu, redovite reakreditacije programa. Certifikat za sustav osiguravanja kvalitete dodjeljujemo Visokom učilištu Algebra jer je Algebra potvrdila da je sustav implementiran u organizaciji učinkovit te posve usklađen sa smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja”, izjavila je prof.dr.sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

“Ponosni smo što akreditacijska agencija, ali i svake godine sve veći broj studenata, prepoznaju naše ustrajanje na izgradnji kvalitete u svim segmentima našeg rada. To potvrđuju i rezultati audita sustava osiguravanja kvalitete koji su, nakon što smo proteklih pet godina bili visokoškolska organizacija sa najbolje ocijenjenim sustavom osiguravanja kvalitete, ponovo pokazali visoki rezultat i maksimalne ocjene po svim kriterijima evaluacije. Budući da je sam audit proveden prema najnovijim europskim smjernicama za osiguravanje kvalitete (ESG 2015), certifikat koji nam je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izdala ima i svoju međunarodnu dimenziju i sigurno će nam pomoći u daljnjem povećanju prepoznatljivosti u svijetu”, naglasio je doc.dr.sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Newsletter

Sign up for our newsletter and be the first to know the latest news in the world of technology and innovation.