Image for Algebrin student Kristian Dizdar, u okviru DIHUB projekta, razvija cloud rješenje za cyber sigurnost
Naslovnica

Algebrin student Kristian Dizdar, u okviru DIHUB projekta, razvija cloud rješenje za cyber sigurnost

[DIHUB] Mnoge su se kompanije zbog pandemije i zabrinute za zdravlje svojih zaposlenika preusmjerile na rad od kuće. Tvrtke, pa čak i škole, okreću se platformama kao što su Zoom, Microsoft Teams, Google hangouts i druge kako bi ostale povezane i održale visoku produktivnost. Alati postoje, ali kada se na sastancima u virtualnom okuženju razmjenjuju brojni povjerljivi podaci, postavlja se pitanje – koliko su takvi kolaboracijski sustavi sigurni?

Prema nedavnom istraživanju, očekuje se da će godišnji globalni troškovi koji proizlaze iz cyber kriminala porasti na 6 trilijuna američkih dolara do 2021. godine. U obrani protiv tih opasnosti, kompanije će potrošiti 1 trilijun američkih dolara na cyber security tehnologije. Dodatno, vođenje bilješki sa sastanka može biti zahtjevno, pogotovo kada se radi o sastanku s velikim brojem sudionika i to s različitih govornih područja. Stoga je cloud rješenje za kolaboracijske sustave koje će garantirati sigurnost sastanaka, ali i precizno vođenje bilješki uistinu prijeko potrebno.

Algebrin student, Kristian Dizdar radi upravo na takvom riješenju –  razvija full cloud kolaboracijski sustav za velik broj korisnika koji će garantirati sigurnost i jednostavniju dostupnost svih snimljenih materijala i dokumenata. Cilj je sustava poslovnim korisnicima i obrazovnim institucijama pružiti sigurno online okruženje. Više o ovom zanimljivom DIHUB projektu pročitajte na: https://dihubcloud.eu/