Image for Disaster recovery – još jedan vrlo koristan i zanimljiv DIHUB projekt
Naslovnica

Disaster recovery – još jedan vrlo koristan i zanimljiv DIHUB projekt

[DIHUB] Zagreb je početkom godine pogodio snažan potres i njegovi su stanovnici na vrlo grub način vidjeli da se sve u našim životima može promijeniti u svega nekoliko sekundi. Potres je gradu i stanovnicima nanio velike materiajalne, ali i emotivne štete. U takvim situacijama naravno i kompanije pretrpe veliku financijsku štetu; često zbog trajnog gubitka važnih podataka ili pada poslovne aplikacije.

Disaster recovery je naziv za kombinaciju procesa, politika i procedura koje osiguravaju oporavak infrastrukture važne za organizaciju nakon neke katastrofe, a sve kako bi se osiguralo produženje rada i spriječio gubitak podataka.

Neki globalni servisi poput Amazona nude različite modele disaster recoverya, ali je usluga kompleksna te financijski nepristupačna, pogotovo za manja poduzeća.

Dobro je zato znati da Algebrini studenti rade na razvoju disaster recovery cloud based usluge koja će korisnicima omogućiti da plaćaju pretplatu prilagođenu potrebama pojedinog korisnika, a osigurat će i izbjegavanje zloglasnog “downtime” efekta, te što bezbolnije prevladavanje drugih posljedica eventualne katastrofe. Više o ovom i drugim DIHUB projektima pročitajte na: https://dihubcloud.eu/