Image for DogBlog – aplikacija za vlasnike i ljubitelje pasa
Naslovnica

DogBlog – aplikacija za vlasnike i ljubitelje pasa

Vlasnici i ljubitelji pasa svakodnevno se susreću s različitim izazovima vezanim uz brigu oko svojih ljubimaca. Bilo da se radi o nabavi hrane, savjetima za zdravlje njihovih ljubimaca te šetnji ili udomljavanju – vlasnici i ljubitelji pasa često su u potrazi za nizom informacija koje pokušavaju pronaći na različitim mjestima. Razgovarali smo s Nelom i Tonijem koji razvijaju DogBlog aplikaciju koja bi na jednom mjestu nudila različite informacije vlasnicima i ljubiteljima pasa, a ujedno bi predstavljala i community ljubitelja pasa. Upoznajmo DogBlog rješenje!

1) Za početak, predstavite nam se kao tim – tko ste, gdje i što radite, gdje ste se upoznali kao tim te kako ste podijelili uloge u timu?

Mi smo Nela Brzica i Toni Martinčić. Toni je nedavno diplomirao na FER-u, smjer Računarska znanost, a Nela je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Analiza i poslovno planiranje te je nedavno završila i preddiplomski stručni studij Programskog inženjerstva na Visokom učilištu Algebra.  Oboje smo već neko vrijeme zaposleni u IT sektoru, a budući da imamo vrlo slične interese odlučili smo zajedno pokrenuti projekt i tako nastaviti rad na aplikaciji koju smo osmislili. Osim toga, testiramo razvijenu aplikaciju, bavimo se marketingom i komunikacijom s potencijalnim suradnicima. Kao i u većini startupa, dijelimo različite zadatke i uloge. Naravno, radom na ovom projektu nastojimo steći nove vještine i znanja o uspješnom poslovanju.

2) Razvili ste aplikaciju DogBlog - kome je namijenjena i čemu služi?

Aplikacija je namijenjena vlasnicima i ljubiteljima pasa, a korisnicima će omogućiti brzi pristup informacijama koje bi im mogle biti zanimljive i korisne. Primjerice, aplikacija nudi informacije o akcijskim cijenama proizvoda koji su namijenjeni psima te lokaciji veterinarskih ambulanti u okruženju. Osim toga, korisnici u aplikaciji mogu izraditi svoje profile i objavljivati sadržaj o njihovim ljubimcima, dijeliti iskustva i savjete s drugim korisnicima aplikacije, kao i upoznavati druge vlasnike i ljubitelje pasa u okruženju.

3) Koje su dodatne značajke i mogućnosti vaše aplikacije?

Dodatna značajka aplikacije DogBlog jest to što je sadržaj u aplikaciji podijeljen na module, što korisnicima omogućuje jednostavnije snalaženje i pretragu informacija. Osim toga, korisnici imaju mogućnost samostalno definirati koji od ponuđenih modula ih zanimaju nakon čega će im se odabrani moduli prikazivati u glavnom izborniku.

Korisnici u bilo kojem trenutku kroz postavke aplikacije mogu promijeniti module koje žele vidjeti u glavnom izborniku. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da aplikaciju prilagode sebi i na neki je način personaliziraju. Glavna značajka DogBlog aplikacije jest to da će vlasnicima i ljubiteljima pasa pružiti sve korisne informacije na jednom mjestu te im omogućiti da se povežu s drugima koji dijele iste interese, odnosno ljubav prema psima.

4) DogBlog aplikacija na neki način predstavlja community vlasnika i ljubitelja pasa, zar ne?

Upravo tako. Vlasnici i ljubitelji pasa imaju mnogo zajedničkih tema – od brige za njihovo zdravlje, preko svakodnevne njege do šetnje, čuvanja ili pak udomljavanja. Mnogi vlasnici pasa okupljaju se u grupama na drugim društvenim mrežama gdje traže savjete od drugih vlasnika pasa. Ovdje se razvijaju vrlo korisne diskusije, a osim toga – objavljuju se i mnoge divne fotografije koje vlasnici pasa žele podijeliti s drugima. Dakle, vlasnici i ljubitelji pasa zaista su poseban community – mi im želimo pružiti okruženje na kojem će naći pregršt korisnih informacija kao i biti dio zajednice vlasnika i ljubitelja pasa.

5) Aplikacija je zamišljena kao praktična pomoć vlasnicima pasa – u kojoj se fazi razvoja aplikacija trenutno nalazi i koji su vam sljedeći poslovni koraci?

Trenutno je gotova inicijalna verzija odnosno prototip aplikacije te je implementirano 7 temeljnih modula. Budući da nam je u cilju optimizirati aplikaciju, trenutnu verzija DogBlog-a testiramo i bilježimo povratne informacije. Nakon optimizacije prototipa, u planu nam je razviti dodatne funkcionalnosti poput dodavanja geolokacije, omogućavanja autentifikacije korisnika putem e-maila. Osim toga, DogBlog aplikacija bit će sigurna za korištenje budući da planiramo osigurati pohranu osobnih podataka određenim izmjenama vezanim uz sigurnost. Konačno, planiramo do kraja razviti i preostale module te i njih s vremenom pustiti u testiranje.

6) Sudjelujete u Algebra LAB startup inkubatoru – kako biste opisali to iskustvo i što biste od iskustava podijelili s kolegama iz startup zajednice?

Predavanja i radionice u sklopu Algebra LAB startup inkubatora korisne su i zanimljive. Sudjelovanje u inkubatoru prilika je da se stekne puno znanja potrebnog za pokretanje i upravljanje vlastitim projektom, ali i za poslovanje općenito. Osim toga, imamo odlične mentore koji nam daju korisne savjete i smjernice te s nama dijele svoja iskustva i znanje. U inkubatoru smo okruženi ljudima koji se susreću sa sličnim izazovima kao i mi, što je prilika za razmjenu iskustava, ali i dodatno nas motivira. Svi su sudionici vrlo predani te svi dijelimo zajednički cilj – realizaciju vlastitih ideja.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas