Image for Kids in Clouds projekt – digitalni edukativni materijali za učitelje spremni su za korištenje!
Naslovnica

Kids in Clouds projekt – digitalni edukativni materijali za učitelje spremni su za korištenje!

Projektni partneri u sklopu Kids in Clouds Erasmus+ programa nastoje upoznati učenike s 'cloud-computing' načinom rada i potaknuti ih na korištenje cloud alata. Prvi je korak na tom putu učiteljima olakšati korištenje cloud alata kako bi oni mogli učenicima pomoći s korištenjem istih.

Zbog toga su se Kids in Clouds projektni partneri proteklih mjeseci posvetili izradi digitalnih edukativnih materijala za učitelje. Materijali za učitelje kreirani su u formi videozapisa i prikazuju načine korištenja pojedinih besplatnih online cloud alata u svrhu izrade interaktivnih prezentacija, grafika, kvizova, igara i slično. Učitelji iz Osnovne škole Ludina (Velika Ludina, Hrvatska), College Jules Reydellet (Saint-Denis, Francuska), SU Sv. Sv. Ćirila i Metoda (Smoljan, Bugarska) te Osnovne škole Horvati (Zagreb, Hrvatska) surađivali su s timom Algebrinih stručnjaka i uspješno kreirali materijale.

Kreirani materijali obuhvaćaju zanimljive videozapise o korištenju cloud alata u nastavi. Materijali su spremni za pregled i preuzimanje i vrlo ih je jednostavno koristiti. Osim toga, materijali su kreirani na tri različita jezika – bugarskom, hrvatskom i francuskom te je ukupno dostupno više od 170 videozapisa.

Kreirani materijali mogu naći primjenu u vrlo širokom krugu učitelja. Naime, svi učitelji, bez obzira koji predmet poučavaju, mogu koristiti videozapise s općenitim uputama za korištenje pojedinih cloud alata, neovisno o njihovom prethodnom poznavanju ove teme. Dodatno, videozapisi s primjerima sadrže moguće primjere korištenja cloud alata u nastavi sljedećih predmeta: Bugarskog, Engleskog, Francuskog i Hrvatskog jezika, Povijesti, Matematike, Likovne i Glazbene kulture te Prirode i društva. Konačno, učitelji različitih predmeta iz različitih država će uz videozapise lakše naučiti kako kreirati vlastite digitalne materijale uz pomoć cloud alata. Posljedično, učitelji će lakše pomoći učenicima prilikom korištenja alata u cloudu.

Digitalni edukativni materijali za učitelje objavljeni su i dostupni u novom online repozitoriju.

Ovi će materijali pomoći učiteljima da svladaju ili proširenje znanje o korištenju cloud alata. Također, materijali će biti korišteni u sljedećoj fazi projekta kada će biti testirani. Na ovaj način, projektni partneri nastoje osigurati internacionalnu primjenjivost materijala kako bi isti zadovoljavali potrebe različitih nacionalnih obrazovnih sustava.

Detaljne informacije o projektu možete pronaći na https://www.kidsinclouds.eu/

#KidsinClouds #Erasmus+