Image for MELIA projekt za medijsku pismenost
Naslovnica

MELIA projekt za medijsku pismenost

Svi smo se nažalost susreli s primjerima govora mržnje i “lažnih vijesti” u medijima, posebice u onim elektroničkima, te na društvenim mrežama. Upravo stoga, medijska pismenost danas je sve važnija. Bitno je da primatelji informacija znaju iz kojih izvora informacije dolaze, koliko su pouzdane, kako prepoznati one manipulativne…

Izuzetno nam je zato drago što je baš Algebra jedan od partnera projekta #MELIA koji želi ojačati što širu medijsku pismenost i pružiti svima instrumente za provjeru medijskih sadržaja. Glavni je cilj ovog projekta uspostavljanje svojevrsnog “observatorija” za medijsku pismenost koji će građanima pružiti instrumente za bolji uvid u prirodu medijskih sadržaja i tako osnažiti njihovu medijsku pismenost. Jedan je to od najpouzdanijih načina jačanja utjecaja glasa javnosti u svijetu informacija i napretka u razvoju održive demokracije.

Kako jeriječ o uistinu bitnim temama, pozivamo vas da se 22. 10. 2020. pridružite virtualnom “kick-off” sastanku i saznate više o ovom projektu!

Više informacija potražite na bit.ly/3dyjVSg