Image for Novi uspjesi ADSEE projekta!
Naslovnica

Novi uspjesi ADSEE projekta!

Primjena podatkovne znanosti u ne-tehničkim granama gospodarstva poput ekonomije, psihologije ili financija u okviru Erasmus+ ADSEE projekta!

Projektni partneri prethodnih su mjeseci intenzivno radili na ostvarivanju krajnjeg cilja ADSEE projekta – stvaranju modula obrazovanja i osposobljavanja za korištenje podatkovne znanosti (DS) na fakultetima koji nisu tehničkog usmjerenja.

U tu je svrhu oformljen visoko funkcionalan repozitorij s mogućnošću obrade različitih podataka. Repozitorij će sadržavati edukativne materijale koji će biti razvijani tijekom projekta. Formiranjem repozitorija uspješno su realizirani ciljevi intelektualnog outputa 2.

Nakon uspješnog razvoja funkcionalnog repozitorija, projektni partneri posvećuju se sljedećem intelektualnom outputu – izradi edukativnih materijala o korištenju DS-a u ne-tehničkim zanimanjima. Prvi je izazov predstavljao odabir područja kojem će se pojedini projektni partneri posvetiti. Znatan je trud uložen u ovu aktivnost, zbog nastojanja da se DS aplicira u ona zanimanja koja će svojom primjenom poboljšati ili pojednostaviti.

Amsterdam Business School (UvA) i Technische Informationsbibliothek (TIB, Njemačka) bavit će se podatcima o tržištu rada, tvrtka Arctur iz Slovenije u suradnji s Fakultetom za informacijske študije (FIŠ, Slovenija) posvetit će se kulturnoj baštini, a Visoko učilište Algebra će pokazati benefite korištenja podataka iz prometa i logistike u marketingu, prodaji te sigurnosti i nadzoru.

U sljedećim će se aktivnostima partneri posvetiti izradi konkretnih edukativnih materijala za odabrano područje, kako bi benefiti DS-a bili korišteni i u drugim zanimanjima.

Detaljne informacije o projektu možete pronaći na www.adsee.eu

#ADSEE