Image for Predstavljen projekt u sklopu kojeg će se educirati 42 mlade nezaposlene osobe
Naslovnica

Predstavljen projekt u sklopu kojeg će se educirati 42 mlade nezaposlene osobe

U Benkovcu je predstavljen projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Algebra u sklopu kojega će 42 mlade nezaposlene osobe iz Benkovca i Zadra završiti program obrazovanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive nezaposlenih mladih osoba.

Projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ trajat će do listopada 2019., a glavne aktivnosti obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), provedbu verificiranog programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu, te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica u području EU fondova sukladno rezultatima istraživanja potreba lokalnih dionika.

Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim organizacijama, a polaznici će razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača. Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati dugotrajno nezaposleni s područja čitave Županije (uz naknadu putnih troškova). Projekt provodimo u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, njegova ukupna vrijednost je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn. Broj mjesta je ograničen, stoga se pozivaju svi zainteresirani da požure s prijavom.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za vašu budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćete naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo vam tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti vas metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da vaša budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.