fbpx
Naslovnica

07.06.2023

test

Algebra donirala računala Kuturno-informativnom centru Lovinac

Algebra donirala računala Kuturno-informativnom centru Lovinac

Kulturno-informativni centar Lovinac prošli je tjedan primio 13 računala koje je centru donirala Algebra. Ovaj centar na području Lovinca posljednje dvije godine provodi robotičke i informatičke radionice pod nazivom „Lovinački robotići“ čime djeci s područja Lovinca, koja su zbog geografske lokacije inače često zakinuta u ponudi izvanškolskih aktivnosti, pruža priliku da savladaju osnove robotike i logički način razmišljanja koji je vezan uz programiranje. Donaciju Kulturno-informativnom centru Lovinac uručio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

„Donaciju su zaslužili naši lovinački robotići osvojivši drugo mjesto na Croatian Makers državnom natjecanju. Robotići su takav uspjeh postigli na skromnim starim računalima, na kojima se više i ne može raditi, stoga su više nego zasluženo dobili računala na kojima će lakše i dalje nizati svoje uspjehe. Zahvaljujemo se od srca Algebri na ovoj donaciji koja će nam omogućiti da veći broj djece pohađa robotiku. U školskoj godini 2018./2019. zbog uvjeta smo bili ograničeni na šest učenika“, izjavila je ravnateljica KIC-a Lovinac, Ana Miletić.

Algebra dovodi MIT u Hrvatsku

Algebra dovodi MIT u Hrvatsku

Vodeće tehnološko sveučilište na svijetu, američki Massachusetts Institute of Technology (MIT), na proljeće 2020. u Zagrebu će održavati svoj iznimno cijenjeni program školovanja za upravljanje inovacijama i poduzetništvo – MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp

Zagreb, 20. studenog 2019.Algebra, najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj, u suradnji s Massachusetts Institute of Technology (MIT) i hrvatskim partnerima, u svibnju 2020. godine u Zagrebu organizira prvi MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp u Europi. Riječ je o intenzivnom programu o inovativnosti i poduzetništvu u sklopu kojeg će polaznici koji prođu strogi selekcijski postupak u tjedan dana imati priliku odslušati program jednog obrazovnog semestra te učiti od uglednih MIT-evih mentora, nastavnika i alumnija. Do danas je ovaj program završilo 1.200 pojedinaca, koji su pokrenuli više od 100 kompanija i za njih prikupili investicije od 70 milijuna dolara.

Dovođenje MIT-a u Hrvatsku samo je jedan u nizu koraka koje Algebra poduzima u svrhu podizanja globalne relevantnosti našeg visokog obrazovanja, ali i promocije hrvatskog gospodarstva na globalnoj sceni. MIT Bootcamp okupit će poduzetne i inovativne ljude iz cijelog svijeta, koji će u šest dana intenzivno raditi na razvoju kritičnih vještina poduzetništva, kao što su upravljanje inovacijama i idejama, timski rad, vođenje ljudi, izgradnja skalabilne i globalno konkurentne tvrtke, upravljanje proizvodom po mjeri budućih tržišta, postavljanje ciljeva i davanje povratnih informacija“, poručio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Ovakve oblike edukacije MIT je nekad održavao samo na svom američkom kampusu u Bostonu, USA. Međutim, prije tri godine donesena je odluka da se MIT približi polaznicima i studentima i na drugim kontinentima. Tako su do sada  inovacijski i poduzetnički kampovi održavani u Japanu, Australiji i Brazilu, dok je Hrvatska odabrana kao lokacija za Europu. Jedan od razloga odabira je i rast hrvatskog digitalnog sektora te porast broja inovativnih kompanija koje ostvaruju značajan izvoz na globalna tržišta, zbog čega Hrvatska ima priliku postati nova destinacija za pokretanje inovativnih kompanija.

Prijave za sudjelovanje na bootcampu su otvorene do 15. veljače 2020., a svi koji žele iskoristiti ovu jedinstvenu priliku i u Zagrebu učiti po modelima jednog od najbolje rangiranih svjetskih sveučilišta morat će proći tri zahtjevna kvalifikacijska kruga.

Više informacija dostupno je na poveznici: https://bootcamp.mit.edu/croatia2020/

Algebra i Zadovoljna akademija vas pozivaju na besplatnu edukaciju o internet marketingu

Algebra i Zadovoljna akademija vas pozivaju na besplatnu edukaciju o internet marketingu

Pokrenite digitalnu transformaciju svog poslovanja i steknite znanje i vještine potrebne za proširenje poslovanja ili napredovanje u karijeri na besplatnoj radionici internet marketinga, Digitalnoj garaži.

Digitalna garaža je Googleova inicijativa koja se provodi u partnerskoj suradnji s Algebrom, cilj joj je omogućiti pristup besplatnoj edukaciji o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja, a vode ju stručnjaci u edukaciji o digitalnim vještinama.

Što će te naučiti na besplatnoj radionici Digitalna garaža?

Uvod u digitalni marketing

Saznat ćete koje su osnovne razlike između tradicionalnog i digitalnog marketinga te koje su bitne prednosti digitalnog marketinga.

Web stranica kao temelj digitalnog marketinga

Naučit ćete kako definirati ciljeve web stranica i zašto je to bitno te koju marketinšku strategiju odabrati za postizanje određenih ciljeva. Kroz primjere iz prakse objasnit ćemo vam pojedine grupe ciljeva i moguće strategije za postizanje ciljeva.

Korisnici web stranice i ciljna skupina

Pokazat ćemo vam tko su korisnici vaših web stranica i zašto vam je to važno. Na primjeru besplatnog Google alata prikazat ćemo vam jednostavan način definiranja i segmentacije ciljne skupine. Nadalje, naučit ćete što znači personalizirana web stranica te kako izraditi Personu.

Uvod u SEO – optimizacija web stranica

Naučit ćete što je to SEO (optimizacija web stranica) te kako već od sutra možete početi primjenjivati naučene tehnike.

Google My Business

Saznat ćete što je Google My Business, besplatan i jednostavan alat koji tvrtkama i organizacijama omogućuje upravljanje online prisutnošću na Googleu, uključujući Pretraživanje i Karte. 

Uvod u Google AdWords oglašavanje

Saznat ćete kako se kvalitetno oglašavati na internetu pomoću Google AdWords programa uz najveći povrat investicije te kako odabrati najbolju strategiju.

Uvod u Google Analytics

Reći ćemo vam što sve možemo mjeriti pomoću Google Analyticsa i kako dobivene rezultate iskoristiti za optimizaciju kampanja.

Digitalna garaža se provodi u online formatu, 19. i 20. studenog, od 18:00 do 21:00 sat, te u učioničkom formatu u dva termina, 27. studenog od 16:00 i od 19:15 sati u Algebra LAB-u, Ilica 242. Prijave su otvorene, a broj mjesta ograničen, stoga – požurite!

Algebra je u potresu dobila udarac, ali ništa veliko. Jači smo od svega jer tu smo zbog vas!

Algebra je u potresu dobila udarac, ali ništa veliko. Jači smo od svega jer tu smo zbog vas!

Dragi svi, danas ujutro potres je pogodio Zagreb i nanio priličnu štetu. Naše su misli sad uz vas, uz naše zaposlenike, studente, polaznike i prijatelje. I uz sve vaše obitelji. Budite hrabri, solidarni i čuvajte i sebe i sve oko sebe.
Algebra je u ovom potresu dobila koji udarac, ali ništa veliko. Nastavljamo s radom u ponedjeljak u online učionicama, jači od svega jer tu smo zbog vas! Idemo naprijed zajedno. #učidoma #ostanidoma

Algebra osnovala Zavod za kvalitetu obrazovanja i održala prvu, izuzetno posjećenu konferenciju za ravnatelje škola

Algebra osnovala Zavod za kvalitetu obrazovanja i održala prvu, izuzetno posjećenu konferenciju za ravnatelje škola

field_5a2f99f71aa08

Algebra otvorila novu poslovnicu u Šibeniku

Algebra otvorila novu poslovnicu u Šibeniku

Naša nova šibenska poslovnica, koja se nalazi na adresi Jerolima Milete 6 te uključuje moderno opremljenu učionicu s 18 mjesta za polaznike, rezultat je sve većeg interesa pojedinaca i tvrtki sa šibenskog područja i područja županije za obrazovnim programima iz područja digitalnih tehnologija i poslovanja

„Na području Šibenika i županije primijetili smo sve veći broj zainteresiranih polaznika za pojedine vrste obrazovnih programa – ponajprije za programe iz područja EU fondova i internetskog oglašavanja. Neki od naših polaznika dosad su putovali u susjedne gradove, što sada, nakon otvorenja nove podružnice, više neće biti potrebno jer obrazovne programe za odrasle odsad nudimo i u Šibeniku“, naglasio je Igor Kundić, član uprave Algebre, nakon otvorenja šibenske poslovnice Algebre.

„Vjerujemo da će građanima Šibenika biti najzanimljiviji programi koji su najpopularniji i drugdje u Hrvatskoj, poput obrazovanja za pripremu i provedbu EU projekata, specijalista za internetsko oglašavanje, razne aspekte razvoja weba i aplikacija, te programi iz područja knjigovodstva. Osim toga, šibenskim maturantima moći ćemo ponuditi kvalitetnije pripreme za državnu maturu, a odlična suradnja s brojnim tvrtkama sa šibenskog područja daje nam nadu da je otvaranje poslovnice u Šibeniku dobar korak za Algebru“, zaključio je Kundić.

Tijekom proteklih godina, Algebra je u Šibeniku provodila odabrane programe namijenjene učenicima osnovnih škola (Algebra Junior i Digitalna akademija) i srednjih škola (pripreme za polaganje državne mature, kroz koje je prošlo petstotinjak učenika). U narednom periodu, Algebra očekuje kako će i dalje biti najizraženiji interes građana za programe iz područja EU fondova, knjigovodstva, razvoja weba i internetskog oglašavanja, što su edukacije koje su već bile provođene u Šibeniku kroz raniji partnerski model. Očekuje se također povećani interes institucionalnih korisnika za obrazovanje njihovih zaposlenika i korisnika pojedinih programa, uključujući i obrazovanje nezaposlenih osoba u sklopu projekata financiranih sredstvima EU.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.