O Algebri

Povijest

Zajedno gradimo povijest Algebre. Počeli smo prije gotovo dvadeset godina i s tobom nastavljamo put prema novim uspjesima.

Osnovan Algebra d.o.o. – poduzeće za obrazovanje odraslih

Algebra d.o.o. osnovana je u travnju 1998. godine kao poduzeće za obrazovanje odraslih. U lipnju 1998. bilježi prve polaznike seminara primjene računala i računalnih aplikacija. U rujnu 1998. bilježi prvi znatniji porast broja korisnika usluga, da bi se kroz višeznamenkasti rast u godinama 1999. i 2000. etablirala na tržištu edukacije odraslih, na području korisničke primjene informacijskih tehnologija (IT).

Microsoft Authorized Training Center (ATC)

Nakon dosta napora i truda uvjerili smo 2000 godine lokalni ured Microsoft Hrvatska da zadovoljavamo postavljene uvjete kako bismo mogli postati autorizirani obrazovni centar za njihove tehnologije. Ova, prva u nizu, autorizacija distancirala nas je do drugih obrazovnih ponuđača iz tog vremena te nam je osigurala dostup službenim nastavnim materijalima i povoljnije uvjete licenciranja softvera. Ovaj smo status naknadno značajno unaprijedili kako bismo dosegli „Gold“ epitet.

Adobe, Macromedia i Autodesk traning ceneter

Potaknuti uspjehom dobivanja Microsoft akreditacije, u 2001 godini smo svu snagu uložili upravo na zadovoljavanje uvjeta za uspostavu službenog trening centra i za druge proizvođače te smo iste godine postali: Macromedia Authorized Training Center Adobe Authorized Training Provider Autodesk Authorized Training Center i IBM Business Partner.

Osnovano Učilište Algebra

Početkom 2002. godine Algebra d.o.o. osniva Učilište Algebra, a iste godine seli se u znatno veći i kvalitetniji prostor u Maksimirsku 58a, Zagreb gdje se polazincima na raspolaganje stavlja ukupno 6 učionica i oko 800 m2 uređenog obrazovnog prostora. Prema procjenama Microsoft Hrvatska udio Algebre na hrvatskom tržištu edukacijskih usluga za Microsoft alate narastao je u toj godini na 30%–35%.

Učilište Algebra postalo vodeći ponuđač obrazovanja u IT-u

Uvođenjem niza novih programa obrazovanja odraslih u akreditiranih kod Ministarstva zaduženog za obrazovanje kroz nekoliko prethodnih godina, Algebra je u 2003 u samo godinu dana sa 5. skočila na 1. mjesto ponuđača informatičke edukacije (mjereno prema ostvarenom prihodu i broju polaznika), ostvarivši rast u jednoj godini poslovanja od 91,8%. Poziciju vodećeg obrazovnog sustava u obrazovanju odraslih držimo još i danas.

ALGEBRA se širi izvan zagreba – Otvaranje regionalnog centra u Zadru

Otvaranjem centra u Zadru 2005 godine započelo je regionalno širenje Algebre, koja danas ima više desetaka vrhunski opremljenih informatičkih učionica širom Hrvatske gdje posluje u tridesetak gradova. Te iste godine uspješno je implementiran projekt ATES – razvoj sofisticiranog softvera za testiranje informatičkih znanja, tada jedan od samo 7 takvih sustava u svijetu sa odobrenjem ECDL fondacije. Ovaj sustav danas predstavlja nacionalnu ispitnu infrastrukturu koju koriste svi ECDL ispitni centri u Hrvatskoj i Sloveniji koji provode testiranje informatičkih znanja pomoću automatiziranog sustava.

Visoko učilište Algebra dobiva akreditaciju

Nakon više od 2 godine intenzivnih priprema, krajem 2007. je osnovana Visoka škola za primijenjeno računarstvo koja je dopusnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobila u lipnju 2008. godine. Ovaj događaj postavio je nove smjernice razvoja Algebra obrazovne grupe te je na određeni način uspješno zaokružio nastojanja za pokretanjem visokoškolskog obrazovnog program koja su inicirana još u 2002. godini kroz provedbu IBM ACE obrazovnog programa. Provedba nastavnog programa započinje u prostorijama FER-a te u zgradi Algebre u Maksimirskoj ulici.

Novi prostor na kampusu

Nakon godinu dana rada na dvije lokacije i duge potrage za trajnim smještajem, Visoka škola u rujnu 2009 dobiva svoje prostore unutar Sveučilišnog kampusa u Ilici 242 u Zagrebu gdje krećemo sa nešto više od 800 m2 da bi se prostor koji danas koristimo na istoj lokaciji više nego udvostručio.

Najveći privatni obrazovni sustav u Hrvatskoj

Upisom treće generacije studenata u 2010 godini Visoka škola zaokružuje ciklus trogodišnjeg obrazovanja i intenzivno se priprema za pokretanje specijalističkog studija. Algebra grupa je istaknuti tržišni lider u IT obrazovanju koji u segmentima specijalističke edukacije prelazi 70% tržišnog udjela. Prisutnošću u dvadesetak gradova u RH te brojem upisanih polaznika i studenata postajemo najveći privatni obrazovni sustav u zemlji. Intenzivno razvijamo sustav osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju kroz projekt sa jednom od vodećih stranih akreditacijskih agencija Nizozemsko-Flamanskim NVAO-m.

Najbolje ocijenjeni stručni studij u Hrvatskoj

Visoka škola prolazi postupak redovne periodičke reakreditacije visokih učilišta te postupak vanjske neovisne periodične prosudbe unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete gdje sa dobivenim ocjenama postaje najbolje ocijenjeni stručni studij u Republici Hrvatskoj, te ponosni vlasnik certifikata Agencije za znanosti i visoko obrazovanje za sustav osiguranja kvalitete. U proljeće 2012. godine studij je završila prva generacija prvostupnika Visoke škole. Unatoč krizi je u trenutku dodjele svjedodžbi već više od 90% diplomanata bilo zaposleno. Nakon nešto više od godinu dana postupka inicijalne akreditacije u rujnu 2012. Visoka škola dobiva dopusnice za preddiplomski studij multimedijskog računarstva i specijalistički diplomski stručni studij primijenjenog računarstva. Visoka škola postaje Visoko učilište Algebra.

Izvrsni rezultati u europskim projektima, kvaliteta i dalje u fokusu

Dodatno smo proširili svoje kapacitete dodavanjem novih učionica na adresi u Ilici, a uspješno smo prošli i provjeru kvalitete provedbe programa u organizaciji FER-a i do 2016. produžili certifikat „Odobreno od FER-a“. Čitava Algebra grupa je ocijenjena kao vodeći ECDL centar u Hrvatskoj, a istaknuti smo i kao primjer u provedbi EU projekata što je okrunio i posjet povjerenika EU g. Andora. Visoko učilište Algebra od ove godine ima novi logotip i vizualni identitet.

Najbolji smo na svijetu – Microsoft Learning Partner of the Year 2014

U konkurenciji 3.200 organizacija, Algebra grupa je 2014 proglašena najboljim svjetskim obrazovnim partnerom po izboru Microsofta! Prvi puta je ova prestižna titula dodijeljena jednoj hrvatskoj organizaciji.

Studij digitalnog marketinga – ponovo pomičemo granice

Nakon dvije godine intenzivnih priprema te provedenog postupka inicijalne akreditacije, Visoko učilište Algebra dobilo je u siječnju 2015. dopusnice novi preddiplomski i diplomski Studij digitalnog marketinga, prvi u ovom dijelu Europe.

Nismo se umorili, ne mislimo ovdje stati…

Znamo da je još mnogo toga što treba napraviti ispred nas. Znamo da se tek ponekad smijemo okrenuti i pogledati unazad kako bismo se prisjetili lijepih trenutaka koji su obilježili naših skoro 20 godina rada. Hvala Vam što ste u nas vjerovali sve ove godine i pomogli nam da rastemo.

Slijedite svoje snove kao što smo i mi slijedili svoje. Odvažite se i dopustite nam da Vas povedemo u digitalnu budućnost…

Pokrećemo MBA e-leadership studij – doing business in digital economy

U svoj sustav pripojili smo jednu od prvih hrvatskih poslovnih škola: International Graduate Business School (IgBS Zagreb) a u svoj program uvodimo i diplomski MBA studij eLeadershipa (eVođenja) na engleskom jeziku. Ovaj studij u većem dijelu izvode nastavnici s University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od pet vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom poslovnom časopisu Bloomberg, dok su pojedine specifične teme rezervirane za hrvatske i europske profesore.

Pokrećemo četiri nova smjera diplomskog studija primijenjenog računarstva

Nakon četiri godine izvođenja diplomskog studija primijenjenog računarstva, u 2016. smo na temelju istraživanja potreba poslodavaca i iskustava naših diplomanata pokrenuli akreditaciju novog (značajno izmijenjenog) studija primijenjenog računarstva.

Kao rezultat ovog procesa pripremili smo studij koji danas ima četiri vrlo atraktivna i specifična usmjerenja: Sistemsko inženjerstvo koje je značajno pojačano u području operacijskih sustava, mrežnih i serverskih tehnologija u odnosu na prethodni studijski smjer istog naziva, Programsko inženjerstvo koje je također oplemenjeno područjima poput robotike, razvoja računalnih igara ili engl. Internet of Things, Podatkovna znanost (engl. Data science), studijski smjer koji je u potpunosti usmjeren prema budućnosti računarstva i obrade podataka i Razvoj računalnih igara (engl. Game development) koji je prvi cjeloviti studij ove tematike u Republici Hrvatskoj. Rekordni broj upisanih na prvu godinu diplomskog studija u ožujku 2017 pokazuje vrijednost ovih izmjena…

 

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.