Image for DIG-IN kao inspiracija za poslovne ideje
Naslovnica

DIG-IN kao inspiracija za poslovne ideje

Igor Validžić sudjeluje u programu obrazovanja odraslih za poslove kreiranja marketinških sadržaja koji je razvijen u sklopu provedbe projekta „DIG IN! Digitalno i inkluzivno“, a sve u svrhu jačanja položaja osoba s invaliditetom na tržištu rada u sektoru turizma. Porazgovarali smo s Igorom o njegovim poslovnim iskustvima i dojmovima o sudjelovanju u DIG-IN programu.

1.Igore, recite nam od kuda dolazite, te malo više o vašem obrazovanju.

Zovem se Igor Validžić, dolazim iz Slatine, iz Virovitičko-podravske županije. Nakon opće gimnazije završio sam pravni fakultet u Splitu. Od dodatnih edukacija završio sam osposobljavanje za ECDL operatera, program obrazovanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata i program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije za knjigovođu.

2.Jeste li do sada bili zaposleni, te jeste li član neke udruge?

Radio sam na dosta mjesta, bio sam pomoćnik u pozivnom centru, radio na projektu "Strengthened capacities  better results", bio administrativni tajnik, a na Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje sam bio zaposlen kroz Stručno osposobljavanje za rad na radnom mjestu upravnog referenta. Radio sam i kao tajnik školske ustanove, u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Novoj Bukovici.

3.Kako ste čuli za projekt DIG-IN?

Za DIG-IN sam čuo dok sam pohađao Algebrin program obrazovanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata. Tom prilikom ponuđena mi je i mogućnost da se prijavim i sudjelujem u DIG-IN projektu.

4.Na kojim aktivnostima unutar projekta ste sudjelovali?

Do sad sam sudjelovao na radionici "Startaj s novom karijerom u turizmu!" Trenutno sudjelujem u certificiranom edukativnom programu Visokog učilišta Algebra "Stručnjak za digitalni marketing", a pratim i "Inkubatorski program pokretanja vlastitog posla".

5.Što vam je najdraže, a što najteže u sklopu pohađanja programa obrazovanja za kreiranje marketinških sadržaja u turizmu?

U programu obrazovanja mi je najdraže što imam mogućnosti doći do vrlo inspirativnih informacija i ideja o zapošljavanju osoba s invaliditetom u turizmu. Vjerujem kako te ideje i iskustva mogu i dalje dijeliti i razvijati, a bitno je i to što mogu saznati novosti o zapošljavanju osoba s invaliditetom u turizmu i općenito se informirati o toj temi, te tako steći nova znanja i vještine.

Zanimljiv je i "Inkubatorski program pokretanja vlastitog posla" koji se može pratiti i online. Obrađuju se teme pokretanja vlastitog posla, startup projekata, govorimo o tome kako otvoriti obrt, koja znanja i vještine su potrebna. Ovdje se može naučiti kako upravljati biznisom i zaposlenicima te kako promovirati svoj proizvod. Zapravo, sve što sam do sad čuo bilo je zanimljivo i korisno, nisam se susreo s nekom „teškom“ temom ili zadatkom.

6.Kakvi su vam planovi po završetku programa?

Planovi su veliki i ambiciozni jer nakon završetka programa, a uz mentorstvo predavača s Visokog učilišta Algebra, svoj hobi ili poslovnu ideju planiram pretvoriti u posao.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u Sektoru turizma i ugostiteljstva II.

Ukupna vrijednost projekta: 2.281.565,25 kuna

Iznos bespovratnih sredstava: 2.281.565,25 kuna

Naziv i broj ugovora projekta: „DIG IN! – Digitalno & inkluzivno!“, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.17.0003

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici https://www.algebra.hr/dig-in-digitalno-inkluzivno/ ili se javiti putem e-maila: projekt.dig-in@algebra.hr

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.