Image for Digitalna inkluzivnost – inovativan pristup podršci osobama s invaliditetom
Naslovnica

Digitalna inkluzivnost – inovativan pristup podršci osobama s invaliditetom

Projekt "DIG IN! – Digitalno i inkluzivno!", sufinanciran od strane Europske unije i provođen u partnerstvu između Visokog učilišta Algebra, Centra za razvoj vrijednosti i Kufer travela, kroz razvoj dvije inkluzivne aplikacije predstavlja inovativan pristup podršci osobama s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Aplikacija razvijena u okviru projekta „DIG IN! – Digitalno i inkluzivno!“ nazvana "Turizam za sve", omogućava osobama s invaliditetom da unaprijed saznaju sve relevantne informacije o turističkim odredištima u Hrvatskoj. To uključuje podatke o udaljenosti od mjesta polaska, specifičnosti terena, prilagođenosti lokaliteta te informacije o eventualnim ograničenjima s kojima bi se mogli susresti tijekom posjeta tim destinacijama.

Jedan od ključnih ciljeva aplikacije je integracija osoba s invaliditetom u društvo putem poticanja njihove participacije u turističkim aktivnostima. Aplikacija pruža korisnicima alate i informacije kako bi lakše planirali svoja putovanja, znajući unaprijed što mogu očekivati na odredištima. Ovo pomaže osobama s invaliditetom da se osjećaju sigurnije i samostalnije tijekom putovanja te im omogućuje da bolje iskoriste turističke usluge.

Druga aplikacija, nazvana "Inkluzivnost+turizam=posao", usmjerena je na zapošljavanje osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ova aplikacija omogućava korisnicima jednostavan uvid u prikladne poslove u turizmu sukladno njihovim karakteristikama i vrsti invaliditeta. Korisnici unose svoje osobne podatke, vještine i obrazovanje kako bi aplikacija mogla sugerirati poslove koji odgovaraju njihovim potrebama. Osim što olakšava pronalaženje posla, ova aplikacija potiče inkluzivnost na tržištu rada i pomaže osobama s invaliditetom da aktivno sudjeluju u ekonomski važnom sektoru turizma i ugostiteljstva.

Cilj ove aplikacije je olakšati pronalaženje prikladnih poslova u turizmu i ugostiteljstvu za osobe s invaliditetom, uzimajući u obzir njihove karakteristike i vrstu invaliditeta. Aplikacija pruža korisnicima jednostavan način da pregledaju različite ponude poslova u turističkom sektoru, a istovremeno uzima u obzir njihove individualne potrebe i mogućnosti.

Ove dvije aplikacije zajedno čine ključnu komponentu projekta DIG IN!, koji ima za cilj stvaranje inkluzivnog društva u Hrvatskoj. Kroz podršku osobama s invaliditetom u planiranju putovanja i zapošljavanju, ovaj projekt doprinosi promicanju ravnopravnosti i pristupačnosti za sve građane, istovremeno potičući turistički sektor na prilagodbu i jačanje uključivosti u pristupu razvoja sadržaja.

Linkovi na aplikacije:

"Turizam za sve" https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.digin.tourist

"Inkluzivnost+turizam=posao" https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.digin.quiz

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u Sektoru turizma i ugostiteljstva II.

Ukupna vrijednost projekta: 2.281.565,25 kuna

Iznos bespovratnih sredstava: 2.281.565,25 kuna

Naziv i broj ugovora projekta: „DIG IN! – Digitalno & inkluzivno!“, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava UP.02.2.2.17.0003

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici https://www.algebra.hr/dig-in-digitalno-inkluzivno/ ili se javiti putem e-maila: projekt.dig-in@algebra.hr

 

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.