Image for Algebra na novoj adresi
Naslovnica

Algebra na novoj adresi

Algebrina nova zagrebačka lokacija nalazi se na adresi Gradišćanska 24 i postaje dom za naših 12.000 polaznika i studenata. Tu će se smjestiti 200 zaposlenika, od kojih 180 stalno zaposlenih i 400 vanjskih stručnjaka Algebre. Površina novog Algebrinog kampusa iznosi 12.292 četvornih metara i prostire se na 5 etaža plus podzemnoj garaži.

Gdje se nalazi Algebra kampus Zagreb?

 Algebrin kampus u Zagrebu nalazi se između ulice baruna Filipovića i Gradišćanske ulice, u neposrednoj blizini Laube - kuće za ljude i umjetnost. Pogledajte lokaciju.

Kako doći do Algebra kampusa?

Algebra je smještena u zapadnom dijelu grada Zagreba, na petsto metara udaljenosti od tramvajske stanice Sv. Duh i na 15-ak km udaljenosti od zagrebačke zračne luke.

Javni prijevoz

  • Od Trga bana Jelačića, udaljena je 6 tramvajskih stanica vožnje, linijama 6 i 11 u smjeru Črnomerca.
  • Od Glavnog željezničkog kolodvora udaljena je 8 stanica vožnje tramvajskom linijom 6, također u smjeru Črnomerca.
  • Od Autobusnog kolodvora Zagreb udaljena je 9 stanica tramvajskom linijom broj 6 u smjeru Črnomerca, te 11 stanica vožnje tramvajskom linijom broj 2 u smjeru Črnomerca.
  • Cijena tramvajske karte koja vrijedi tijekom 30 minuta vožnje i u jednom smjeru iznosi 4 kune, a karta u valjanosti od 60 minuta stoji 7 kuna
  • Od zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman Algebra je udaljena 50-ak minuta vožnje javnim prijevozom. Autobus iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman prema Autobusnom kolodvoru Zagreb polazi svakih pola sata. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 30 kuna.

Osobno vozilo

Automobilom se do Gradišćanske dolazi iz prilaza Baruna Filipovića skretanjem u Cankarevu ulicu zapadno od Selske ili u Gradišćansku istočno od Selske ulice.

U Zagrebu su osim usluga klasičnih taksi prijevoznika – Taxi Cammeo, Eko taxi, Radio Taksi Zagreb, dostupne i usluge Ubera te Bolta.

Parking

Oko kampusa se nalazi 3. parkirna zona Zagrebparkinga, unutar zgrade postoji mogućnost parkiranja po satu, a što se plaća SMS-om ili aplikacijom. Parking u podzemnoj garaži kampusa otvoren je od 7.30 do 22.30 sati.

Diljem Hrvatske Algebra je i dalje prisutna na svojim poznatim lokacijama,  što se tiče Zagreba, iza sebe ostavljamo naše dosadašnje adrese u Maksimirskoj i Ilici i pozivamo vas da nas posjetite na novoj lokaciji.

Više o kampusu

Algebrin novi kampus prostire se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Ivana Lupisa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale, Ivana Vučetića i nedavno preminulog profesora emeritusa Slavka Krajcara, prvog rektora Sveučilišta Algebra.

Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se koristi gotovo 700 računala, laserski projektori i oprema za daljinski prijenos nastave, nastavni proces odvijat će se i u 14 zasebnih online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu. Za kreativni dio nastave dizajna osigurana je suvremena crtaona pod nazivom Art Room kao i 3D Production Room u kojima su, među ostalima, instalirani i 3D printeri za veće formate. Video i Audio Studio te Podcast Room namijenjeni su razvoju produkcijskih i postprodukcijskih vještina studenata multimedije i digitalnog marketinga, a poseban Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni maker space i radionica za izradu završnih radova.

Preseljenjem na novu lokaciju zagrebački kampus je dobio i bitno veći međunarodni testni centar gdje će studenti, polaznici i profesionalci moći pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Unutar novog sveučilišnog kampusa smjestio se i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 knjiga, kojima pokriva 120 posto potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata.

Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno, a nova mrežna oprema omogućit će strelovitu brzinu od 10Gbps. Jedna od zanimljivosti svakako je i vlastiti podatkovni centar imenom „Nimbus“, koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih mašina za studente i polaznike edukacija.  Algebrin podatkovni centar raspolaže s 1,62 THz CPU snage, 5TB memorije i oko 40TB diskovnog prostora, a čini ga 80 fizičkih poslužitelja. U sklopu poslužiteljske infrastrukture instalirano je i superračunalo Boston Super Server SMC 1029GQ-TRT koji se ponajviše koristi na studijima podatkovne znanosti, a server soba je opremljena UPS-om od 60 kVA i zasebnim sustavom za gašenje požara NOVEC.

Zgrada je opremljena agregatom koji se pali u slučaju nestanka struje te osigurava neprekinuti rad kritične infrastrukture, poslovnih i studentskih informacijskih sustava te održavanje nastave i pohranu podataka. Algebrin kampus je izgrađena u A+ energetskom razredu, a u sve nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranih materijala, a kako bi dodatno potaknuli „zeleni pristup“ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom.

Dragi studenti, polaznici, partneri i klijenti dobro nam došli!

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.