Image for Maturanti prepoznali prednosti STEM i ICT zanimanja: Četvrtina ih odabrala siguran posao i digitalnu budućnost!
Naslovnica

Maturanti prepoznali prednosti STEM i ICT zanimanja: Četvrtina ih odabrala siguran posao i digitalnu budućnost!

Anketa provedena između četiri stotine maturanata pokazala je ono o čemu se u akademskim krugovima već neko vrijeme vrlo glasno govori –interes za zanimanjima iz STEM i ICT sektora i dalje raste iz dana u dan.

Upravo je to razlog zašto sve više maturanata odlučuje sreću okušati na prijemnim ispitima vodećih državnih obrazovnih institucija tog smjera, poput Fakulteta za elektroniku i računarstvo, Fakulteta strojarstva i brodogradnje ili Prirodoslovno matematičkog fakulteta, ali i na privatnim visokim učilištima poput Algebre.

Hrvatski ICT sektor nastavlja rasti u svim smjerovima pa je tako samo u prošlog godini stvoreno 1.300 potpuno novih radnih mjesta, odnosno sektor sada zapošljava 33.180 ljudi. Ogroman potencijal prepoznaju i poslodavci, pa je tako čak 100% naših studenata u trenutku promocije bilo zaposleno. Većina njih je profesionalni put započela u hrvatskim IT tvrtkama i odjelima poput Ericssona, Spana, IN2, Combisa, Hrvatskog telekoma, VIPneta, Privredne banke, Infobipa, Rimac automobila ili KING ICT-a, a kvalitetu nemalog broja studenata prepoznali su i veliki ‘igrači’ poput Googlea, Intela, Microsofta, Amazona, Della ili IBM-a.

Rezultati ankete pokazuju i da je ove godine posebno pojačan interes za digitalnim marketingom, što ni ne čudi jer je upravo to jedan od najatraktivnijih studija među maturantima koji budućim marketingašima i kreativcima omogućuje rad u dinamičnom okruženju.

Zahvaljujemo svim maturantima na vremenu i trudu prilikom ispunjavanja anketa, za koji smo neke od vas odlučili nagraditi. Nikolina Knežević, Ivan Sršen i Marina Laketić, čestitamo!

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font