Image for Međunarodni “Sat kodiranja” u Algebri privukao više od 800 učenika osnovnih škola
Naslovnica

Međunarodni “Sat kodiranja” u Algebri privukao više od 800 učenika osnovnih škola

Digitalna akademija i ove se godine pridružila globalnom projektu Hour of Code, sa „Satovima kodiranja“ koji su održani u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Algebra ovime ujedno najavljuje i Zimsku školu Digitalne akademije koja će se održati tijekom školskih praznika.

Više od 800 djece osnovnoškolske dobi odazvalo se pozivu Algebrine Digitalne akademije da se pridruže globalnom „Satu kodiranja“ te je u četiri grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku – provelo nedjelju savladavajući osnove kodiranja uz instruktore Digitalne akademije. Instruktori Digitalne akademije od prošle školske godine provode originalni program digitalnog obrazovanja osnovnoškolaca u velikom broju gradova širom Hrvatske (od ove školske godine Digitalna akademija na raspolaganju je u 18 gradova) te stoga imaju veliko iskustvo u približavanju teme kodiranja djeci na zabavan i kreativan način.

"Sat kodiranja" (Hour of Code) globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata (ali i odraslih) u preko 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata, oni se upoznaju s računarstvom, kroz rad s mentorima i predavačima demistificiraju programiranje i kodiranje te svake godine iznova dokazuju da doslovno bilo tko može naučiti osnove kodiranja – neovisno o tome što trenutačno radi ili što, u slučaju djece, želi raditi u životu.

Organizacijom najposjećenijeg „Sata kodiranja“ u Hrvatskoj, Algebrina digitalna akademija ponovno se pridružila ovom globalnom fenomenu iza kojega stoji Code.org, neprofitno udruženje čiji je cilj širenje informatike i njezina dostupnost u što većem broju škola, kao i povećano sudjelovanje djevojaka i žena te manje zastupljenih učenika, poput pripadnika manjina, u ovim procesima. Ovu koaliciju neprofitnih udruga podržavaju i tvrtke poput Microsofta, Applea, Amazona i brojnih drugih.

Algebrina Digitalna akademija ovim je projektom ujedno najavila otvaranje upisa za Zimsku školu Digitalne akademije koja će djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole pružiti priliku da tijekom zimskih praznika, uz odabir jednotjedne ili dvotjedne škole, savladaju niz njima atraktivnih znanja. Zimska škola Digitalne akademije održat će se od 2. do 11. siječnja 2018. a djeci nudi nove prilike za napredovanje, rast i razvoj u digitalnom svijetu, s ciljem da nauče kako oblikovati, izražavati i komunicirati ideje i sadržaje digitalnim kanalima na suvremen, kvalitetan, kreativan, siguran i etički način.

U sklopu Zimske škole Digitalne akademije djeca će naučiti izrađivati web stranice, upoznat se s procesom izrade viralnog videa i oblikovanjem njegova sadržaja, naučit će kako pretraživati i preuzimati podatke (slike i glazbu) bez kršenja autorskih prava, pripremat će scenarije za video i naučiti kako konačni uradak podijeliti s drugima. Poseban će naglasak biti stavljen na ulogu i utjecaj YouTubea u današnjem svijetu, a važna dimenzija ove projektne teme bit će sigurnost na Internetu. Također će izrađivati plakate, kao atraktivan medij vizualne komunikacije, u sklopu čega će skicirati, osmišljavati i oblikovati plakate na zadanu temu te se baviti sloganima (grafički dizajn).
Više informacija o programu Zimske škole dostupno je na: http://digitalna-akademija.hr/zimska-skola/.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font