Naslovnica

Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost

Nositelj projekta:

  • Agencija za znanost i visoko obra- zovanje

Partneri projekta:

  • Visoko učilište Algebra i Sveučilište u Splitu

Ukupna vrijednost projekta:

  • 536.497,20 EUR

Izvor financiranja:

  • IPA natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Daljnji razvoj i provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

Opis projekta:

Opći ciljevi projekta je razvojem novih standarda kvalifikacija i studijskih programa u području fizike i informacijsko- komunikacijske tehnologije dati doprinos provedbi Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) i reformi visokog obrazovanja u Hrvatskoj, a kako bi se potakao razvoj novih poslova i omogućila fleksibilnost radne snage.

Specifični ciljevi projekta su razvoj 6 standarda kvalifikacija i studijskih programa, što uključuje i razvoj ishoda učenja i vrednovanje kriterija i procedura te razvoj priznavanja prethodnog učenja (Recognition of Prior Learning – RPL) kao integralnog dijela HKO-a.

Prva polovica projekta bavi se razvojem okvira za priznavanje ishoda neformalnog i informalnog učenja te predviđa istraživanje stavova dionika o ovoj metodi stjecanja kvalifiakcija te najboljih europskih i svjetskih praksi, uz izradu publikacije i organizaciju radionica i studijskih putovanja na tu temu.

Druga polovica projekta predviđa primjenu razvijenih postupaka

na stjecanje kvalifikacija u području fizike i informacijsko- komunikacijske tehnologije, uz razvoj standarda kvalifikacija koji uključuje okrugle stolove i druge oblike savjetovanja s dionicima te pilot-program dodjele razvijenih kvalifikacija polaznicima koji

kroz vrednovanje neformalnog i informalnog učenja ostvare pravo na izdavanje certifikata.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.