fbpx
Naslovnica

Naviguide

NAVIGUIDE – projekt u okviru potprograma Leonardo da Vinci

DEFflag-logoeac-LDV_EN NAVIGUIDElogo

Radionice  o metodana  grupnog  savjetovanja u profesionalnom usmjeravanju Projekt NAVIGUIDE provodi se  u okviru programa Leonardo da Vinci i ima za cilj prijenos baze „metoda grupnog savjetovanja u profesionalnom  usmjeravanja“ kao dio europskog sustava profesionalnog  usmjeravanja. U Projektu sudjeluje šest  zemalja – Austrija kao nositelj Projekta, Irska, Francuska, Poljska; Turska i  Hrvatska.

U Republici Hrvatskoj Projekt se provodi u  suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Tijekom provedbe projekta  NAVIGUIDE uspostavljena je jedinstvena baza podataka o metodama grupnog  savjetovanja u profesionalnom usmjeravanju za europske stručnjake za školsko i  profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere. Baza podataka predstavljena je u Međunarodnom priručniku metoda grupnog  profesionalnog usmjeravanja sadrži detaljan pregled  sto radionica grupnog rada po pojedinim temama s prikazom metodologije, uključujući  ciljeve, ciljnje skupine, materijal i dr.

Metode grupnog  savjetovanja u  profesionalnom usmjeravanju predstavljene su savjetnicima za školsko i profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere kroz 6 jednodnevnih radionica organiziranih  u Zadru, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu.

Projekt NAVIGUIDE u okviru programa Leonardo da Vinci ima za  cilj prijenos i proširenje postojeće Austrijske baze „metoda usmjeravanja“ koja  je službeno u vlasništvu Austrijskog javnog zavoda za zapošljavanje (AMS) www.forschungsnetzwerk.at u europski sustav usmjeravanja. Baza podataka  razvijena između 2008 i 2010 sadrži više od 400 metoda grupnog usmjeravanja.  NAVIGUIDE će uspostaviti jedinstvenu bazu podataka o metodama grupnog  usmjeravanja za europske stručnjake za karijerno usmjeravanje, budući da su  brojne studije pokazale da kvaliteta karijernog usmjeravanja ovisi značajno o  znanju stručnjaka koji je provode.

Unutar okvira ovog projekta biti će među stručnjacima za  grupno karijerno usmjeravanje iz partnerskih zemalja (Austrija, Hrvatska,  Francuska, Irska, Poljska i Turska) provedena anketa kako bi se utvrdilo kojih  100 metoda će se prevoditi na jezike svih partnera. Karijerni savjetnici u  svakoj zemlji proći će edukaciju za korištenje navedenih metoda kroz najmanje 6  jednodnevnih radionica u svakoj zemlji (ukupno 38 unutar čitavog projekta). Uz  evaluaciju kvalitete samih radionica i sustava koji će biti razvijen, ex-post  evaluacija će pokazati koliko su same metode stvarno uspješne kao podloga za  grupno usmjeravanje.

Ključni proizvod ovog projekta biti će CD ROM sa 100 metoda  grupnog usmjeravanja, priručnik sa uputama za korištenje metoda te on-line baza  podataka u kojoj će sve metode biti dostupne javnosti, prevedene na jezik  svakog partnera.

Detalji o projektu mogu se naći na http://www.naviguide.net

Disclaimer:

Ovaj projekt financiran je uz  potporu Europske komisije. Ova publikacija odražava samo stavove autora te Komisija ne može biti odgovorna  za bilo kakvo korištenje informacija koje se ovdje nalaze.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.