Naslovnica

Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja

Na završetku projekta “Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja” pozivamo poslodavce da nam se pridružite na završnim događanjima u Zadru i Benkovcu na kojima ćete moći iz prve ruke s polaznicima provedene edukacije razgovarali o projektima i potencijalno dogovorili suradnju na pripremi i provedbi EU projekata.

Upoznat ćete se s projektima koje su razvili u dosadašnjim aktivnostima, a u Zadru ćemo događanje objediniti sa završnom konferencijom, na kojoj će biti organizirana i svečana dodjela Uvjerenja o stečenom zvanju „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“.

Pozivamo vas da nam se pridružite na upoznavanju polaznika i poslodavaca u Benkovcu, 1. 10.2 019. u 13:00 sati u Gradskoj knjižnici te u Zadru, 2. 10. 2019. u 11:00 sati u prostorijama Inkubatora, Grgura Budislavića 99. Molimo vas, svoj dolazak potvrdite ispunjavanjem prijavnice.

Besplatna edukacija za pisanje i provedbu EU projekata namijenjena mladim nezaposlenim osobama iz Zadarske županije za stjecanje obrazovanja “Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova” provedena je tijekom 2018. i 2019. godine.

U programu obrazovanja su mogli sudjelovati:

 • dugotrajno nezaposleni (dulje od 12 mjeseci) 
 • nezaposlene žene
 • nezaposleni mladi (do 29 godina starosti)
 • nezaposleni hrvatski branitelji
 • nezaposleni članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata
 • nezaposlene osobe s invaliditetom
 • nezaposleni pripadnici nacionalnih manjina
 • nezaposlene osobe od 50 godina i starije
 • nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata (stariji od 15 godina, koji nisu redovni učenici)
 • nezaposleni pripadnici ostalih ranjivih skupina

Edukacije su bile namijenjene nezaposlenim osobama iz Zadarske županije, a nastava će biti organizirana u:

 • Benkovcu, s početkom 27. studenog 2018. 
 • Zadru, s početkom 4. prosinca 2018.

O projektu: Pučko otvoreno učilište Algebra je ostvarilo bespovratna sredstva za provođenje projekta pod nazivom „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja” u okviru natječaja “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”, iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Dodjeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 994.250,71 kn, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. POU Algebra kao nositelj projekt provodi zajedno sa partnerima – Gradom Benkovcem, Gradom Zadrom i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Opći cilj: Doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima.

Specifični cilj projekta: omogućiti učinkovitu provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala u Zadarskoj županiji kroz povećanje zapošljivosti provedbom obrazovanjem 42 mlade dugotrajno nezaposlene osobe.

Sažetak projekta: Projekt razvojem i provedbom jedinstvenog programa usavršavanja povećava zapošljivost ranjivih skupina te povećava kapacitete stručnjaka u pripremi i provedbi projekata. Projekt će unaprijediti zapošljivost 42 nezaposlene osobe s područja Zadarske županije i povećati kapacitete za izradu i provedbu razvojnih projekata.

Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), s ciljem provedbe motivacijske radionice, verificiranog programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu, analizom potreba lokalnih dionika te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica u području EU fondova u skladu sa rezultatima analize. Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim organizacijama te će polaznici razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača, te uz kontinuirano profesionalno usmjeravanje.  Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati mladi s područja čitave Županije (uz nadoknadu putnih troškova).

Ukupno trajanje projekta je 16 mjeseci, a projekt će biti u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta: 994.250,71 kn,

Iznos bespovratnih sredstava: 994.250,71 kn

 


Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Algebra.

 

*

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Algebra

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.