Image for Potpisan projekt „Provedba HKO u stručnim studijima računarstva“
Naslovnica

Potpisan projekt „Provedba HKO u stručnim studijima računarstva“

U petak, 22.03.2019, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv “Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Projekt „Provedba HKO u stručnim studijima računarstva“ okupio je sve potencijalne izvoditelje stručnih studija koji rezultiraju kvalifikacijama “stručni prvostupnik inženjer računarstva” i “stručni specijalist inženjer računarstva”. Zbog heterogenosti postojećih kvalifikacija, a držeći se temeljne postavke HKO-a o usklađenosti naziva i sadržaja kvalifikacije, ovim projektom želimo urediti područje stručnih studija računarstva kroz razvoj 9 standarda kvalifikacija (3 na preddiplomskoj i 6 na diplomskoj razini), te unaprijediti/razviti 10 studijskih programa sukladno kvalifikacijskom okviru.

Nositelj širokog partnerskog konzorcija je Visoko učilište Algebra, a partneri na projektu su: Tehničko veleučilište u Zagrebu, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, Veleučilište u Bjelovaru, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Split, Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split, Hrvatska udruga poslodavaca, Visoka škola za informacijske tehnologije, Veleučilište Velika Gorica, Veleučilište Hrvatsko Zagorje Krapina.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, a ukupna vrijednost je 3.836.901,74 kn. Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.