Naslovnica

Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)

Program dodjele  bespovratnih sredstava (Grant shema) “Unaprjeđenje  održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba”
“Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)”
This project is  funded by the European Union Ovaj projekt  financira Europska unija

Start up sastanak  projekta  “Razvoj lokalnih kapaciteta za  mobilno poslovanje (E-Mobil)”

U Osijeku je od 10. do 11. listopada održan prvi sastanak  u sklopu projekta “Razvoj lokalnih  kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobile)”. Na sastanku su sudjelovali  članovi projektnog tim te projektni partneri i suradnici. Cilj sastanka je bio  detaljno predstaviti projekt, projektne aktivnosti,  uloge, odgovornosti i zaduženja kao i  vremenski plan za projektne aktivnosti.

emobil

O projektu “Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)”

U sklopu programa IPA IV Unapređenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba sklopljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)” čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra.

Opći cilj projekta je povećati zapošljivost i samozapošljivost visoko obrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba u IT sektoru. Projektom je predviđena edukacija 50 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije iz područja poduzetničkih i osobnih vještina te  IT vještina potrebnih za razvoj aplikacija za mobilne uređaje. Kao polaznici edukacije u projekt će biti uključeni i pripadnici nacionalnih manjina i osobe sa invaliditetom. Stečena znanja i vještine sudionici edukacije će iskoristiti kako bi razvili 10 aplikacija za mobilne uređaje dok će za 5 najboljih aplikacija iz projekta biti izdvojen dio sredstava za pokretanje start up tvrtki ili obrta te njihovog plasmana  na svjetsko tržište.

Jedan od ciljeva projekta je i osnivanje virtualnog inkubatora i informacijskog portal gdje će sudionici projekta, kao i drugi zainteresirani korisnici, dobiti stručne, pravne,  prodajne i marketing informacije i savjete o razvoju start up tvrtki. Tijekom trajanja projekta  polaznici će imati priliku surađivati sa stručnjacima i mentorima za razvoj mobilnih aplikacija.

Partneri na projektu su HZZ Osijek, HZZ Vukovar i Zajednica saveza osoba sa invaliditetom Hrvatske. Suradnici na projektu su Hrvatska udruga poslodavaca i Moj Posao.net. Trajanje projekta je 18 mjeseci a projekt financira Europska Unija.

Dodjela ugovora u sklopu programa bespovratne pomoći (grant sheme) “Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba”

Pučko otvoreno učilište Algebra nositelj je ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)”. Vrijednost projekta je 160.000 EUR a trajanje projekta je 18 mjeseci. Opći cilj projekta je povećati zapošljivost i samozapošljivost visoko obrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba u IT sektoru. Projekt financira Europska Unija (http://www.hzz.hr/)

Testiranje kandidata u sklopu projekta  „Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno  poslovanje (E-Mobile)“

U  sklopu projekta „Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno  poslovanje (E-Mobile)“  čiji je  nostielj Pučko otvoreno učilište Algebra, provodi se testiranje kandidata iz  područja IT vještina i logičkog zaključivanja. Testiranje će se održati u Osijeku  i Vukovaru, 11.02.2013. u prostorijama Algebre.

Najbolji  kandidati, sukladno ostvarenom broju bodova, dobit će mogućnost sudjelovanja u  daljnjim aktivnostima projekta koje uključuju besplatnu edukaciju iz područja  poduzetničkih i osobnih vještina, na području razvoja mobilnih aplikacija,  pokretanje start up tvrtki te njihovog plasmana na svjetsko tržište.

 

Soft i poduzetničke

strzapromociju

Temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno  poslovanje (E-Mobil)” čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra  sklopljen je ugovor o pružanju usluga za poduzetničke vještine sa Centrom za poduzetništvo  Osijek.

Trening u području poduzetničkih vještina za polaznike edukacije vodi Mr.  Sc. Darija Krstić. Sadržajno trening obuhvaća nekoliko izuzetno važnih područja  za male poduzetnike;

  • Samopouzdanje;
  • Komunikacijske vještine;
  • Networking;
  • Pregovaračke  vještine;
  • Poduzetništvo;
  • Donošenje odluka;
  • Prezentacijske vještine.

Seminari i radionice u području  poduzetničkih vještina organizirane su za 4 grupe polaznika iz Osječko  baranjske i Vukovarsko srijemske županije u ukupnom trajanju od 40 školskih  sati za svaku grupu.

Edukativne radionice u području  poduzetničkih vještina uspješno su održane tijekom travnja i svibnja za sve 4  grupe polaznika.

Osposobiti polaznike da samostalno unose i obrađuju tekst, izrađuju tablične kalkulacije, služe se Internetom, izrađuju i dizajniraju baze podataka, te izrađuju prezentacije.

Stručnjak za promociju

U sklopu projekta “Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobil)” tijekom svibnja održat će se edukativne radionice u području međunarodne prodaje i promocije mobilnih aplikacija te edukativne radionice u području razvoja mobilnih aplikacija.

Edukativne radionice u području međunarodne prodaje i promocije mobilnih aplikacija voditi će g. Luka Sučić, vrstan stručnjak u tom području.  Luka je osnivač jedne od prvih specijaliziranih tvrtki za razvoj modernih mobilnih aplikacija. Osim promoviranja korištenja pametnih telefona i novih tehnologija u poslovnom okruženju, više se puta uhvatio u koštac s primjenom novih medija u prodaji i oglašavanju te poslovnoj praksi. Međutim, razvoj mobilnih aplikacija, promocija  ipak je ono što Luku najviše zanima te čemu se prvenstveno  posvećuje u specijaliziranim izdanjima na Netokraciji http://www.netokracija.com/author/beler ili http://www.mackorisnik.com/author/luka/ ili http://thenextweb.com/author/lukasucic/.

Edukativne radionice u području međunarodne prodaje i promocije mobilnih aplikacija održane su sredinom svibnja.

softpoduzetnik

Trener i mentor

Edukativne radionice u području razvoja mobilnih aplikacija za polaznike prvih grupa započele su u drugoj polovici svibnja. Edukativne radionice vode treneri g. Ivan Martinčević i g. Dražen Blanuša te mentor g. Damir Marijanović mladi entuzijasti, velikog znanja te s praktičnim iskustvom u području razvoja mobilnih aplikacija. Tijekom edukativnih radionica polaznici će razvijati mobilne aplikacije, a 5 najboljih mobilnih aplikacija biti će plasirano na svjetsko tržište mobilnih aplikacija.

trenerimentor

Najavljen MOBILE APP CONNECT OSIJEK, događaj koji će dodatno prodrmati osječku start-up scenu

Pridružite se rastućoj start-up sceni na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te podržite predstavljanje novonastalih mobilnih aplikacija u sklopu EU projekta e-MOBIL

emobil

OSIJEK 02. 01. 2013. – U Osijeku će se održati u četvrtak, 16. siječnja 2014. godine u hotelu Waldinger, s početkom u 11:00 sati, Mobile App Connect Osijek. Radi se o događaju u sklopu EU financiranog projekta e-MOBIL kroz koji se, pod mentorstvom stručnjaka, 50 polaznika educiralo za razvoj mobilnih aplikacija. Projekt čija je vrijednost 160.023,57 EUR, nakon 18 mjeseci trajanja polako ulazi u svoju završnu fazu s najavljenim događanjemMobile App Connect Osijek.

Na Mobile App Connectu izlaganja će održati predstavnici gradova i županija, Boris Bajtl, voditelj osječkog ureda Siemens Convergence Creators, Luka Sučić iz hub:raum poduzetničkog akceleratora Deutsche Telekoma, koji je ujedno i član žirija te stručnjak za start-upove te Ivan Martinčević, jedan od tehnoloških instruktora u sklopu e-MOBIL projekta.

e-MOBIL projekt se održava na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, kako bi dodatno potaknuo start-up scenu na tim područjima. Cilj e-MOBIL projekta je preokrenuti negativan trend nezaposlenosti pružajući polaznicima znanja i vještine koje se traže na svjetskom i domaćem tržištu rada. Partneri i suradnici u provedbi ovog projekta su Otvoreno učilište Algebra, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatski zavod za zapošljavanje Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje Vukovar, Hrvatska udruga poslodavaca i portal MojPosao.net.

RASPORED DOGAĐANJA “MOBILE APP CONNECT”

11:00 Početak
11:10 Mislav Balković, Algebra: ”Projekt e-MOBIL i utjecaj na lokalnu IT zajednicu i gospodarstvo”
11:25 Predstavnici lokalne zajednice
11:30 Ivan Martinčević, mentor na projektu “e-MOBIL”: “Praktična iskustva s projektom e-MOBIL”
11:40 Boris Bajtl, Siemens Convergence Creators: “Razvoj i perspektiva ICT sektora u Osijeku”
12:00 Luka Sučić, stručni konzultant na projektu “e-MOBIL”: “Što je potrebno za uspjeh”
12:20 Pauza za kavu i razmjena posjetnica
12:45 Predstavljanje aplikacija razvijenih u sklopu projekta e-MOBIL
14:15 Ručak
15:15 Proglašenje pobjedničkih timova
15:30 Završetak

Više informacija potražite u najavi Mobile App Connect Osijek.

 

Održan “Mobile App Connect” u Osijeku, odrabrane najbolje aplikacije iz projekta “e-MOBIL”

16. siječnja u hotelu Waldinger, u Osijeku, održano je događanje Mobile App Connect na kojem su se predstavile najperspektivnije mobilne aplikacije nastale pod kapom EU financiranog projekta e-MOBIL. Radi se o projektu, u vrijednosti 160.023,57 EUR, u sklopu kojeg se 50 visokoobrazovanih, ali dotad nezaposlenih polaznika s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, pod mentorstvom stručnjaka, educiralo za razvoj mobilnih aplikacija. Projekt provodi Pučko otvoreno učilište Algebra, koje je ujedno i nositelj projekta, uz pomoć partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni uredi Osijek i Vukovar i Zajednica osoba s invaliditetom Hrvatske SOIH. Suradnici na projektu bili su i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) te portal Moj posao.

Dvorana_Mobile-App-Connect-Osijek-copy-824x350

„S obzirom da je nezaposlenost u ovim je županijama veliki problem, projektom se željelo utjecati ne samo na povećanje zapošljivosti polaznika, već i na osvještavanje njihovih poduzetničkih potencijala, kako bi u budućnosti i oni mogli postati važan gospodarski čimbenik i poslodavac. Mobilne aplikacije danas predstavljaju potentno i rastuće tržište, iziskuju mala ulaganja, a imaju veliki izvozni potencijal. Osim toga, te su vještine sve više tražene kod poslodavaca, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. U prilog toj tvrdnji ide i informacija kako će do 2015. godine u Europi nedostajati 900.000 ICT stručnjaka. Vrijednost ovog projekta leži u činjenici kako je domaće tržište mobilnih aplikacija bogatije za 12 aplikacija koje su nastale u sklopu ovog projekta te se baziraju na  zanimljivim i inovativnim idejama, koje doista imaju priliku ostvariti uspjeh na tržištu. O uspješnosti ovog projekta i važnosti ulaganja u ovakvu edukaciju govori i podatak da se u vrijeme trajanja ovog projekta desetak polaznika zaposlilo u osječkim ICT tvrtkama. Zato nam je iznimno drago što smo dio ovog projekta te nam je želja da i ubuduće podržavamo slične aktivnosti“, istaknuo je Mislav Balkovićravnatelj Otvorenog učilišta Algebra koje je i nositelj ovog projekta.

Stručni je žiri ovom prilikom odabrao pet mobilnih aplikacija s najvećim tržišnim potencijalom, a ujedno i pet timova koji su bili najviše motivirani te uspjeli najbolje prezentirati svoje projekte.

Pobjedničke aplikacije su: GeoBreeder“ za križanje pasa, „Traffic Report“ za prijavu neplaniranih događaja u prometu,Trip Agent“ za smanjenje putnih troškova kroz dijeljenje prijevoza, Mango“ koja nudi turističke informacije o hrvatskim gradovima,  te aplikacija ABC karte“, namijenjena djeci za učenje prvih slova.

Pobjednici će dobiti financijsku podršku za marketinške aktivnosti i promociju svojih mobilnih aplikacija nakon što budu dovršene, a u finalnoj fazi projekta na raspolaganju će imati vrhunske stručnjake za područje razvoja i prodaje mobilnih aplikacija, financija, poduzetništva i pravna pitanja. Kroz te će savjete i podršku polaznici projekta moći ići i prema osnivanju vlastitih tvrtki, eventualnom samozapošljavanju ili pronalaženju poslovnih partnera.

Disclaimer:

This project has been funded with support from the European Commission.  This publication [communication] reflects the views only of the author, and the  Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the  information contained therein.

Ova publikacija se financira  isključivo uz podršku sredstava Europske komisije. Ova publikacija odražava  isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati  odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.