fbpx
Naslovnica

Izgradnja kapaciteta lokalnih ustanova za obrazovanje odraslih u provedbi obrazovanja za programere mobilnih aplikacija

 

ipaEU

Grant scheme
Capacity building of the Adult Education Institutions
Building Local AE Capacities for Educating World-Class Developers of Mobile Applications (BE World Class)
This project is funded by the European Union
Ovaj projekt financira Europska unija

 

U sklopu programa IPA IV Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih sklopljen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Unaprjeđenje lokalnih kapaciteta za obrazovanje vrhunskih programera mobilnih aplikacija (BE WORLD-CLASS), čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Algebra.

Partneri na projektu su Strukovna Škola Đurđevac, Tehnička Škola Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Suradnici na projektu su: HZZ Bjelovar, HZZ Križevci i Koprivničko-križevačka Županija.

 

Cilj projekta

Opći cilj projekta je poboljšati kvalitetu tehničkog obrazovanja odraslih u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji radi povećanja konkurentnosti ICT programera aplikacija za mobilne uređaje na nacionalnom i globalnom tržištu.

Specifični ciljevi projekta su:

 

  • Osuvremeniti obrazovanje odraslih u području ICT-a unaprjeđenjem ljudskih i materijalnih kapaciteta triju ustanova za obrazovanje odraslih
  • Poboljšati ekonomsko-tržišnu relevantnost tehničkog obrazovanja odraslih uspostavljanjem novih programa edukacije odraslih za programiranje mobilnih aplikacija u javnim i privatnim institucijama
  • Povećati zapošljivost i samozapošljivost odraslih polaznika putem pilot edukacije te uspostavljanjem suradnje između ustanova za obrazovanje odraslih, poslodavaca i regionalnih vlasti

Trajanje projekta: 12 mjeseci

 

  • Razdoblje provedbe projekta: 19.10.2013. – 18.10.2014.
  • Ukupna vrijednost projekta: 153.273,54 EUR. (94,09% EU udio u financiranju projekta)

Kontakt za više informacija:

ipa@algebra.hr, anita.martincevic@algebra.hr

Sadržaj ove publikacije/emitiranog materijala  isključiva je odgovornost POU Algebra.

 

Predstavljanje projekata na “Tjednu Europskog socijalnog fonda”

Dana 4. lipnja, povodom „Tjedna Europskog socijalnog fonda“, u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, održan je sajam odnosno predstavljanje projekata, koji su sufinancirani iz Europskog socijalnog fonda. POU Algebra je iskoristila tu priliku za predstaviti i svoje projekte, među kojima i BE World-class.

bwc14091

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačko tijelo za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. je u tjednu od 26. svibnja do 04. lipnja 2014. organiziralo održavanje „Tjedna Europskog socijalnog fonda“ u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu.

Cilj ovog sajma je približavanje Europskog socijalnog fonda svim građanima Republike Hrvatske u području zapošljavanja, obrazovanja, socijalnog uključivanja, razvoja civilnog društva i socijalnog dijaloga, te povrh toga pokazati i kako je moguće uspjeti i osigurati napredak za svoju školu, udrugu, zadrugu, poduzeće kroz korištenje EU sredstva. Ovdje valja naglasiti da je od početka provedbe Operativnog programa Razvoja ljudskih potencijala 2007.-2013., do sada ugovoreno više od 400 projekata u vrijednosti većoj od 740 milijuna kuna.

Sajam na kojem su korisnici bespovratnih sredstava iz javnog, privatnog i civilnog sektora predstavili rezultate svojih projekata razgledao je ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić u pratnji povjerenika Europske unije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje, g. Laszla Andora.

bwc14092

S velikim zanimanjem i pohvalama na izvrsnim idejama, g. Andor se zahvalio na kratkom predstavljanju svih projekata i izrazio želju za još ovakvih projekata u razdoblju 2014.-2020.

Seminar iz područja andragoških ‘soft’ vještina, Dubrovnik (28.02., 01.03. i 02.03.2014.)

U Dubrovniku je 28.02.,01.03. i 02.03. 2014. održan seminar iz područja unaprijeđenja andragoških vještina za profesore Tehničke škole Bjelovar, Strukovne škole Đurđevac te Pučkog otvorenog učilišta Algebra  u sklopu projekta Unaprjeđenje lokalnih kapaciteta za obrazovanje vrhunskih programera mobilnih aplikacija (BE WORLD-CLASS).

Na seminaru su sudjelovali  članovi projektnog tima (nositelja projekta te projektnih partnera) te odabrani profesori iz predmetnih škola.

20140301_093143

Seminar iz područja razvoja androgoških vještina održao je predavač g. Eugen Ban, Viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Tijekom seminara polaznici su obradili nekoliko važnih tema iz područja andragogije kao što su osobnost i osobni razvoj trenera, andragoške osnove i priprema treninga, retorika, medijska didaktika, vođenje i kontrola treninga te praktične vježbe.

Na praktičnim vježbama, polaznici raspravljali o stvarnim problemnim situacijama u školi /učionici (role play odnosa učenik – profesor) te su imali prilike predložiti svoja i čuti prijedloge rješenja drugih polaznika.

 

IMG_20140301_100549

Tim iz Strukovne škole Đurđevac

 

IMG_20140301_104628

Tim iz Pučkog otvorenog učilišta Algebra

Svi polaznici seminar su napustili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i iskustvima, jer se radi o kompetencijama koje će moći primjeniti na projektu, ali i u svakodnevnom radu kao i u brojnim drugim životnim situacijama.

Incijalni sastanak projekta Unaprjeđenje lokalnih kapaciteta za obrazovanje vrhunskih programera mobilnih aplikacija (BE WORLD-CLASS).

U Bjelovaru je 7 studenog, 2013. održan prvi sastanak u sklopu projekta Unaprjeđenje lokalnih kapaciteta za obrazovanje vrhunskih programera mobilnih aplikacija (BE WORLD-CLASS).

beWorldClassBjelovar

Na sastanku su sudjelovali članovi projektnog tima (nositelja projekta te projektnih partnera) i predstavnici suradnika. Cilj sastanka je bio detaljno predstaviti projekt, projektne aktivnosti, uloge, odgovornosti i zaduženja kao i vremenski plan za projektne aktivnosti.

Pučko otvoreno učilište Algebra Vam u sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta lokalnih ustanova za obrazovanje odraslih u provedbi obrazovanja za programere mobilnih aplikacija (BE WORLD-CLASS)“ nudi besplatnu edukaciju na području razvoja aplikacija za mobilne uređaje.

Ukoliko želite naučiti kako se razvijaju aplikacije za mobilne uređaje, preuzmite obrazac i prijavite se!

 

algebraESF

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.