Image for Održali smo prvu međunarodnu ljetnu školu s mladima iz cijelog svijeta
Naslovnica

Održali smo prvu međunarodnu ljetnu školu s mladima iz cijelog svijeta

Naša prva međunarodna ljetna škola održala se od 24.lipnja 2017. do 8. srpnja 2017. godine u zagrebačkom kampusu na Visokom učilištu Algebra te u Impact centru u Zadru. Trotjedni program škole odvijao se u područjima poput mrežnih tehnologija, mobilnih aplikacija, digitalnog marketinga i cyber securityja. Fenomenalan nastavni program uspio je zainteresirati mlade diljem svijeta koji iz Hrvatske ponijeli divne uspomene stečene kroz učenje, druženje i uživanje u bogatim zabavnim i kulturnim popratnim izvannastavnim aktivnostima. 

Program ljetne škole raspoređen je u 3 tjedna nastave, a velik naglasak ove ljetne škole upravo je na kvaliteti nastavnog programa što je u najvećoj mjeri i privuklo studente i mlade ljude. Imali smo se tako priliku družiti i učiti zajedno s mladima iz zemalja kao što su Brazil, Indonezija, Italija, Južnoafrička Republika, Poljska, Velika Britanija, Španjolska, Irska i Hrvatska.

Vodeći računa o trendovima u digitalnom svijetu, osmislili smo programe s fokusom na područja kao što su Digitalni marketing, Izrada mobilnih aplikacija i Cyber Security.

Studenti koji su pohađali program Digitalnog marketinga pod profesorskom palicom Vanje Šebeka, dipl.oec, mogli su steći certifikate iz Google AdWords-a i Google Analytics-a. Svjesni enormnog rasta tržišta mobilnih aplikacija, brojni su studenti upisali program Izrade mobilnih aplikacija kod Daniela Belea,dipl.ing. dok su budući hakeri mogli pohađati program Cyber Security-ja kod Roberta Petrunića, struč.spec.ing.comp.

Osim toga, svakom studentu omogućili smo i sudjelovanje u besplatnim radionicama. Prvi tjedan ljetne škole, gost predavač bio je Ivo Špigel na temu Kako financirati startupove u ranoj fazi. Igor Cerinski drugi je tjedan ljetne škole u Zadru pokušao zainteresirati studente za područje Smart Cities-a, a posljednji tjedan ljetne škole, Darija Korkut je održala radionicu na temu Kritičko mišljenje i kreativnost.

Studenti potvrđuju kako je naš program međunarodne ljetne škole bio prepun zanimljivih sadržaja! Svi polaznici imali su priliku susresti se s izvanrednim i ambicioznim kolegama iz cijelog svijeta, posjetiti neka od svjetski poznatih mjesta u Hrvatskoj, istraživati bogatu povijesnu i kulturnu baštinu naše zemlje. Naši studenti odlično su se zabavili na INmusic festivalu i nezaboravnom party-ju na najpoznatijoj hrvatskoj prijestolnici zabave – plaži Zrće. Studenti su posjetili i Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu, a planinarenje u Nacionalnom parku Paklenica natjeralo ih je da japanke zamijene obućom odobrenom od strane HGSS-a. U Zagrebu su posjetili i Muzej iluzija, družili se uz odbojku na pijesku, probali delicije hrvatske kuhinje i oduševili se gostoprimstvom Hrvata.

Uz tri tjedna učenja, ali i zabave, studenti su uspjeli položiti sve ispite te su im dodijeljeni certifikati. U lijepoj našoj sklopljena su divna prijateljstva koja će zasigurno potrajati, a do neke nove ljetne škole, vjerujemo da će ponovno posjetiti i Hrvatsku.

Svi zainteresirani koji nam se žele pridružiti iduće godine na ljetnoj školi potrebne informacije mogu dobiti u Odjelu za međunarodnu suradnju Visokog učilišta Algebra od naše voditeljice ljetne škole, Lidije Šimrak. Više informacija o ljetnoj školi možete također doznati i na službenoj web stranici škole: summer.algebra.university.

Jedva čekamo nove generacije! Pridružite nam se!

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font