Image for Održana je panel rasprava: “Stvaranje preduvjeta za zapošljavanje i veću aktivnost osoba s invaliditetom u Sektoru turizma”
Naslovnica

Održana je panel rasprava: “Stvaranje preduvjeta za zapošljavanje i veću aktivnost osoba s invaliditetom u Sektoru turizma”

U sklopu promotivnih aktivnosti za promicanje pristupa tržištu rada za zanimanja u turizmu za osobe s invaliditetom 29.06. u 13h održana je i online panel rasprava: "Stvaranje preduvjeta za zapošljavanje i veću aktivnost osoba s invaliditetom u Sektoru turizma".

U organizaciji Centra za razvoj vrijednosti, panel je održan u sklopu projekta "DIG IN" kojim se odgovara na potrebe osoba s  invaliditetom  za unaprjeđenjem kompetencija i zapošljivosti u sektoru turizma provedbom programa osposobljavanja pod nazivom "Stručnjak za kreiranje marketinških sadržaja (content marketing) u turizmu.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u Sektoru turizma i ugostiteljstva II. Ukupna je vrijednost projekta: 2.281.565,25 kuna a iznos bespovratnih sredstava: 2.281.565,25 kuna.

Cijenjeni gosti panela bili su: 

Iva Šušak, socijalna pedagoginja u Ustanovi za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO i Martina Sajko, stručna rukovoditeljica Odsjeka HZZ-a za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s otežanim faktorima zapošljavanja.

Od predstavnika akademskog sektora iz područja turističkih djelatnosti pridružili su nam se: Ines Grbešić, magistra edukacije filozofije i pedagogije koja je zaposlena u Turističko - ugostiteljskoj školi Split te Mia Senkić također zaposlenica Turističko - ugostiteljske škole Split, koja radi kao edukacijski rehabilitator.

Kao predstavnici turističkog sektora prisustvovali su: Damjan Beusan, direktor turističke agencije Kufer Travel i Marjeta Trkman Kravar, po zanimanju učiteljica razredne nastave, koja danas radi kao turistički vodič te se dodatno obrazovala u području pristupa turistima s invaliditetom.

Tema panela bila je problematika stvaranja uvjeta na tržištu rada, specifično u sektoru turizma za osobe s invaliditetom. Sudionici panela kao i cijenjena publika složili su se da je ovo tema o kojoj treba puno više razgovarati kako bi stvorili ravnopravno društvo i prilike za zapošljavanje osoba s invaliditetom u navedenim sektorima.

Kroz održavanje panela, zaključili smo da postoji mnogo projekata i aktivnosti koji provode edukacije za osobe odrasle dobi kako bi im omogućile veće šanse za zapošljavanje upravo u sektorima koji potražuju zaposlenike, obično u velikom broju.  Ipak ostaje problematika educiranja senzibiliziranja samih poslodavaca i opće javnosti u shvaćanju da postoji čitava zanemarena skupina potencijalnih kvalitetnih zaposlenika u kategoriji osoba s invaliditetom.

Kroz osposobljavanje nezaposlenih osoba s invaliditetom za različita aktualna zanimanja te praksom u segmentu edukacije za obrazovanje odraslih osoba - možemo dobiti vrlo kvalitetnu radnu snagu te osnažiti jednu vrlo ranjivu društvenu kategoriju. Stoga je cilj provoditi primjenjive projekte kao što je „DIG IN“, projekt koji ima za svrhu educirati i osnažiti osobe s invaliditetom u području digitalne djelatnosti u području turizma.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.