Image for Opis predavanja i radionica Trainer Talks @Algebra 2022
Naslovnica

Opis predavanja i radionica Trainer Talks @Algebra 2022

Naslov Generacijske razlike – stvarnost ili mit
Opis predavanja/ radionice Milenijalci, generacija Z, generacija alfa – radi li se zaista o različitim generacijama ili o popularnom mitu? Prema nekim znanstvenicima, ljudi rođeni u istom razdoblju razvijaju slične osobine ličnosti, političke i kulturne preferencije. Osim toga, određene generacije će zauvijek biti oblikovane događajima iz njihovog života – poput ratova, ekonomske i političke situacije. No, što kada se pripadnici različitih generacija susretnu u okviru nastavnog procesa? Cilj ovog predavanja jest osvijestiti generacijske razlike te potaknuti na razmišljanje kako od generacijskih razlika učiniti poticajni resurs u nastavi.
Predavač Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić redovna je profesorica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, voditeljica više obaveznih i izbornih kolegija na diplomskom i poslijediplomskom studiju te voditeljica Poslijediplomskog specijalističkog studija iz kliničke psihologije. Autorica je preko 250 znanstvenih i stručnih radova, poglavlja u knjigama i drugih publikacija, a recenzentica je više udžbenika i knjiga te brojnih članaka za međunarodne i domaće časopise. Jedan od novijih zapaženih projekata jest udruga “kako si?”, nastala u turbulentno doba početka pandemije, koju je pokrenula u suradnji sa studentima Filozofskog fakulteta.
Trajanje 45 min.
Lokacija Lauba
Broj sudionika Svi sudionici konferencije

 

Naslov Skill up – upravljanje promjenama u heterogenim skupinama u online i offline okruženju
Opis predavanja/ radionice Na edukaciji ćemo na temelju primjera dobre prakse, raznih vježbi te razmjene iskustava zajedno doći do odgovora kako upravljati heterogenim skupinama u online i offline okruženju. Predavač kao facilitator nastavnog procesa raznim metodama poput dobrog story-tellinga, vođenih diskusija, refleksije i autorefleksije, case studyja, obrnute učionice, aktivnog rada polaznika, uvelike može utjecati na motivaciju, percepciju i aktivnost polaznika u nastavi što je i naš cilj, naučiti bolje upravljati teže upravljivim okolnostima i ojačati kolaboraciju svih dionika nastavnog procesa.
Predavač Anja Raić Škarić radila je na raznim projektima kao voditelj ili koordinator u području uspostavljanja nastavnog procesa, od samog rada s predavačima, realizacije nastave do kreiranja nastavnih materijala i sadržaja, pri čemu se gotovo uvijek susretala s raznim izazovima u upravljanju promjenama. Online i offline okruženje u nastavi mogu predstavljati velik izazov osobito u heterogenim grupama, no upravo je upravljanje promjenama, rad s ljudima i širenje vidika uz uvođenje novih praksi Anjina velika strast i područje interesa.
Trajanje 90 min.

 

Naslov Snaga neizgovorenog
Opis predavanja/ radionice Osvještavat ćemo kako su stavovi koje imamo vidljivi u stavu našeg tijela (i obrnuto), kako konstruktivno koristiti prostor u učionici te koji su to pokreti koji odaju našu (ne)sigurnost i (ne)zainteresiranost u držanju nastave.
Predavač Zrinka Hrupelj, prof. fonetike i hrvatskog jezika, MBA, NLP trener i coach, edukatorica za osobni razvoj, komunikacijske vještine, vještine vođenja i druge teme s preko 15 godina iskustva. Iz Creativa d.o.o., poduzeća za podršku u razvoju ljudskih potencijala
Trajanje 90 min.

 

Naslov Tko tu koga uči? Pogledi na edukaciju iz različitih perspektiva
Opis predavanja/ radionice U ovoj edukaciji pokrit ćemo temu kulture očekivanja ili kulture iščekivanja, vidjeti ima li mjesta za humor u edukaciji, razmisliti kakvu komunikaciju i kakve odnose želimo poticati i stvarati. Vrijedi li podjela na lake i teške ljude u edukaciji, ili su samo različiti, je li u pitanju samo struka/stručni predmeti… I naravno, onaj trenutak kada zaiskre!
Predavač Renata Ćurković, završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu i ima dugogodišnje iskustvo rada u području edukacije. Radi kao samostalni trener, coach i mentor u Hrvatskoj i inozemstvu u području osobnog razvoja, upravljačkih vještina i upravljanja kvalitetom. U posljednjih nekoliko godina radi i kao edukator djece i mladih te je mentor ženama poduzetnicama. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u pripremi i provođenju projekata sufinanciranih iz EU fondova. Certificirani je majstor praktičar NLP-a i executive coach. Posebno područje interesa su joj inovativne metodologije poučavanja.
Trajanje 90 min.

 

Naslov Kako raditi s onime što imaš? Davanje feedbacka verzija 2.0
Opis predavanja/ radionice Iza vještine davanja povratne obavijesti krije se komunikacija, iza načina na koji komuniciramo stoji način na koji smo prisutni, koja uvjerenja hranimo i kako postavljamo granice. Kroz 90 minuta, prošetajte sa mnom kroz sve slojeve ove teme i osim konkretnih akcijskih koraka, odnesite sa sobom i svjesnost što sve govori iz vas kada dajete povratnu obavijest.
Predavač Tihana Dragičević, radila je u vodećim svjetskim kompanijama, kao što su Allianz i Bayer, na nacionalnim i regionalnim položajima razvoja zaposlenika. Odlučila je proširiti svoj fakultetski profesorski smjer s coachingom te je završila Oxford Coaching & Mentoring School London, nakon čega se i službeno akreditirala pri EMCC-u (Europskom savjetu za mentorstvo i coaching) gdje je trenutno nositelj certificirane individualne akreditacije Visokog Praktičara. Deset godina radila je u Nizozemskoj na treninzima osobnog i profesionalnog razvoja, provodeći puno vremena na putu. Prakticira superviziju, mladim coachevima, trenerima i ljudima koji rade s ljudima i još uvijek drži individualne coaching susrete. Tri je godine bila u predsjedništvu HUC- a (Hrvatske udruge za coaching) gdje je trenutno u ulozi predsjednice Etičkoga povjerenstva. Napisala je dvije knjige, izdane na hrvatskom i engleskom jeziku(Amazon): Škola trenera i Škola coacheva, knjige koje nadopunjuju istoimene edukacije, ali daju i kompletan uvid u temu rada s ljudima, onima koji tek ulaze u to područje.
Trajanje 90 min.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font