Image for Osvrt na prvi pravni okvir za umjetnu inteligenciju
Naslovnica

Osvrt na prvi pravni okvir za umjetnu inteligenciju

Akt o umjetnoj inteligenciji dogovoren na pregovorima s državama članicama u prosincu 2023. usvojen je u ožujku u Strasbourgu.

S Algebrine Katedra za ekonomiju stigao nam je ovih dana i vrijedan osvrt te pojašnjenje prvog pravnog okvira za umjetnu inteligenciju. Autorska prava, sankcije i kazne, osobni podaci, zabranjena praksa.. dio je točaka kroz koje nas vode u svom tekstu Algebrini predavači Kamilo Antolović, mr. sc. Mario FraculjVanja Šebek.

Inače, Algebrina Katedra za ekonomiju nudi potrebna interdisciplinarna znanja za efikasno i efektivno komuniciranje u digitalnoj eri. Fenomeni društvenih mreža, mobilnih uređaja, informacija u oblaku te velikih skupova podataka (big data) polazišne su paradigme nastavnog sadržaja pa se i kroz kolegije primjenjuju pristupi i načini rješavanja marketinških izazova prilagođeni 21. stoljeću.

Umjetna inteligencija svakako je jedan od najvećih izazova, stoga i naši stručnjaci pomno prate i analiziraju sve novosti. Pročitajte njihov osvrt na linku: Akt o umjetnoj inteligenciji

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.