Image for Partnerstvo na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti
Naslovnica

Partnerstvo na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti

Projekt Obrazovanjem do jednakih mogućnosti čij je nositelj Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik započeo je ranije ove godine. U ovom projektu sudjeluje nekoliko partnera s ciljem smanjena diskriminacije osoba s invaliditetom kod zaposlenja i jačanja konkurentnosti osoba s invaliditetom prilikom zapošljavanja u ugostiteljstvu i turizmu kroz niz aktivnosti, uključujući i stvaranje i provođenje neformalnog programa obrazovanja kako bi se povećala konkurentnost osoba s invaliditetom na tržištu rada. Jedan od partnera na projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti je i Visoko učilište Algebra.

Visoko učilište Algebra ima značajno iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU i nacionalnih izvora. Među najznačajnijim završenim projektima u kojima je POU Algebra bila Korisnik sredstava su: Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poduzetništvo(e-MOBIL) u vrijednosti 160.023,27 EUR, Nacionalna dostupnost modernih programa obrazovanja u području poduzetništva, turizma, prodaje imarketinga oslonjenih na poslovne vještine i informacijsku tehnologiju kao osnove za veću konkurentnost kojemu je cilj bio povećanje nacionalne konkurentnosti i razvoj gospodarstva temeljenog na znanju, povećanje razine znanja i kompetencija temeljenih na zahtjevima tržišta kao osnova za bolju produktivnost i mogućnost zaposlenja, ukupne vrijednosti 241.620,26 EUR; Izgradnja kapaciteta lokalnih ustanova za obrazovanje odraslih u provedbi obrazovanja za programere mobilnih aplikacija (BE WORLD CLASS) u vrijednosti 153.273,54 EUR; Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO-a) u ustanovi za obrazovanje odraslih u području računarstva u vrijednosti 1.239.029,57 HRK. Isto tako Visoko učilište Algebra partner je u brojnim projektima koji se tiču zapošljivosti, jačanja kompetencija više ciljnih skupina te razvoj formalnog neformalnog obrazovanja.

Kroz projektne aktivnosti projekta Obrazovanjem do jednakih mogućnosti radi se na promociji pristupa tržištu rada kroz socijalnu podršku te podizanjem svijesti o problematici osoba s invaliditetom u projektu kroz javne tribine i okrugle stolove i druge aktivnosti. Isto tako, provedbom aktivnosti s osobama s invaliditetom postiže se smanjenje diskriminacije i kvalitetnije prepoznavanje potreba i mogućnosti osoba s invaliditetom, podižući razinu društvene odgovornosti i pružajući primjer dobre prakse.

Projekt Obrazovanjem do jednakih mogućnosti želi doprinijeti poboljšanju pristupa osoba s invaliditetom tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz izradu i provedbu neformalnih programa obrazovanja te osposobljavanje stručnjaka za rad s osobama s invaliditetom. Projekt je 85% financiran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Detaljnije informacije o projektu Obrazovanjem do jednakih mogućnosti možete pronaći na sljedećim poveznicama:

IG https://www.instagram.com/projekt_odjm/

FB https://www.facebook.com/ProjektODJM

 

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.