Image for Pobjednici Algebrinog Global Game Jama 2024 i esport turnira
Naslovnica

Pobjednici Algebrinog Global Game Jama 2024 i esport turnira

Na drugom po redu Global Game Jamu kojeg je organizirala Algebra okupilo se četrdeset natjecatelja okupljenih u 11 timova. Timovi su imali samo 48 sati da naprave kompletiranu igru koja je vizualno i tehnički dorađena do razine potpune igranosti.  

Novost je da su se ove godine u žiriju našla velika imena u svijetu izdavaštva videoigara – poznati globalni izdavač Devolver Digital kojeg je predstavljao Daniel Lučić, Head of Marketing i RawFury (Fury Studios) u čije ime je u žiriju sudjelovao Tomislav Gojević, Head of Studio. Uz njih, svoj stručni doprinos dao je i Robert Sajko, osnivač studija Room-C Games koji je odlučio i sponzorirati jednu od nagradnih kategorija – onu za diversity (inkluzivnost).

Za ovogodišnji Global Game Jam i esport turnir bogate nagrade osigurali su Telemach HrvatskaWhite Shark i Carta Magicadok su opremu i periferiju za igranje esport turnira donirali Računala.hr, a osvježenje gejmerima i game developerima pružili Jamnica ProGame, RedBull i Heineken Hrvatska.

Nagrada za 1. mjesto otišla je u ruke ekipe „Ne Znam“, koji su izradili 3D puzzle runner u kojem igrač mora proći kroz labirint ureda te preći sve prepreke uz vremenski limit da na vrijeme stigne do toaletaU tom pothvatu kao prepreke mu se nalaze suradnici i svi drugi horori uredske svakodnevice. Ekipa „Ne Znam“ osvojila je 50% popusta na školarinu prve godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara u Algebri te uz to Telemach optički Internet na razdoblje od dvije godine, bluetooth zvučnike, White Shark Dark Nomad ruksake te društvenu igra „PHOTOSYNTESIS“ Carta Magice.

„Bilo je interesantno vidjeti sve igre i što ekipa može napraviti za samo par dana. Fascinantno mi je da se u 48 sati mogu stvoriti toliko kvalitetna djela i to je daleko više nego što bi se ja mogao nadati da ću napraviti u tom roku, bio sam istinski oduševljen. Igra koja je pobijedila bila je vrlo zaokružena priča – art je bio odličan i tema pogođena. Svima preporučam da se prijave iduće godine, game jamovi su odlična stvar i puno igara s kojima mi u Devolveru radimo izađu upravo iz game jamova“ - izjavio je Daniel Lučić, Head of Marketing u Devolver Digitalu.

Drugo mjesto pripalo je timu „Pigs and Blankets“ čija igra je 2D casual physics game tematike viktorijanskog kazališta u kojem klauni raznim akrobacijama kroz korištenje prostora i mehanika moraju nasmijati publiku. Nagrađeni su Telemach bluetooth zvučnicima, promo poklonima, gaming slušalicama brenda White Shark i društvenom igrom „CITADELS“ Carta Magice. Na trećem mjestu našao se pojedinac - Franko Žarković koji je potpuno samostalno razvio point n click humorističnu igru u kojoj u ulozi premijera Republike Hrvatske igrači skupljaju novac koji pristiže iz Europske unije. Za svoj trud nagrađen je Telemach bluetooth zvučnicima, White Shark tipkovnicom Spartan i društvenom igrom „Taco Mačka Koza Sir Pizza“ by Carta Magica.

Uz glavne nagrade, dodijeljene su i pojedinačne – za najbolji zvuk i glazbu (tim Marganovi), najbolji vizualni dizajn i najveću inkluzivnost u timu i igri koju je s 300 € nagradio domaći game dev studio Room-C Games.

Dodijeljene su i nagrade pobjednicima prvog Algebrinog esport turnira u kojem su se natjecatelji kroz 12 sati borili u igri CS2. Računala i periferiju igračima su omogućila Računala.hr, a igralo se na 10gigabitnoj optičkoj mreži Telemacha. Prvo mjesto i 1.000 € nagrade koju im je osigurala tvrtka White Shark osvojio je tim AVG. Uz to su nagrađeni i optičkim Internetom na razdoblje od dvije godine koji im je omogućio Telemach Hrvatska. Na drugom mjestu našao se tim IDC, a na trećem TVZ+1. Natjecatelji su osvojili i društvene igre Seven Wonders, Pandemic i Taco Mačka Koza Sir Pizza koje je osigurala Carta Magica.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.