fbpx
Image for Projektom Erasmus Master 4.0 do novih, unaprijeđenih majstorskih ispita
Naslovnica

Projektom Erasmus Master 4.0 do novih, unaprijeđenih majstorskih ispita

Visoko učilište Algebra nastavlja aktivnosti na projektu Erasmus Master 4.0 kojim se unapređuje i uvodi potpuno novi pristup u pripremi i provedbi majstorskog ispita.

Koordinatoru projekta, Hrvatskoj obrtničkoj komori osim Visokog učilišta Algebra, kao partnera iz Hrvatske, na projektu su se pridružili i Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Zanatska komora Skopje i udruga Sretan Život iz Sjeverne Makedonije, te Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore.

Majstorski ispiti omogućuju napredovanje u zanimanju, otvaranje obrta, uzimanje naučnika na naukovanje. Također, stjecanje majstorskog zvanja predstavlja prednost u odnosu na konkurenciju jer majstorsko zvanje naglašava izvrsnost i kvalitetu proizvoda i usluge.

U sklopu projekta do sada je izrađen Metodološki okvir sa smjernicama za izradu ispitnih pitanja, dokument na temelju kojeg se trenutno radi na unaprjeđenju ispitnih pitanja, a koji će osim toga, poslužiti i za daljnji rad na izradi novih ispitnih pitanja za druga zanimanja. U sklopu projekta rade se nova ispitna pitanja za opće dijelove ispita - radnu pedagogiju te gospodarstvo i pravne propise, kao i nova pitanja za stručno-teorijske dijelove ispita za frizera, autoservisera i elektroinstalatera.

Osim toga, paralelno se izrađuje i online platforma za pripremu i polaganje majstorskog ispita za koju je primarno zaduženo Visoko učilište Algebra. Platforma će također imati otvoreni dio putem kojeg će svatko moći isprobati polaganje majstorskog ispita (demo verzija ispita).

Informacije o projektu možete pratiti na internetskog stranici projekta https://e-majstor.eu/ i Facebook stranici https://www.facebook.com/emajstor.eu. Pozivamo vas da im se pridružite na kanalima i tako doznate sve pojedinosti ovog vrijednog projekta.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.