Image for Proveden program stručnog usavršavanja predavača za rad s osobama s invaliditetom
Naslovnica

Proveden program stručnog usavršavanja predavača za rad s osobama s invaliditetom

U sklopu projekta „DIG IN – digitalno & inkluzivno!“ 20. i 27. rujna 2022. proveden je program stručnog usavršavanja predavača za rad s osobama s invaliditetom, koji ima za cilj jačanje andragoških vještina u radu s osobama s invaliditetom sa svrhom učinkovitog prijenosa znanja.

U sklopu projekta razvija se program obrazovanja za poslove kreiranja marketinških sadržaja (content marketing) u turizmu, a predavači su prije provedbe edukacije završili i poseban trening trenera kako bi razumjeli specifičnosti pristupa i rada s osobama s invaliditetom te kako bi naučili na koji način osigurati i zadržati motivaciju osoba s invaliditetom za završavanje programa osposobljavanja. Naime, uz stručna znanja, predavači moraju imati i niz drugih kompetencija nužnih u andragogiji, a kod osposobljavanja marginaliziranih skupina, pa tako i osoba s invaliditetom, poseban je problem visoka stopa odustajanja. Stoga je upravo zadržavanje visoke razine motivacije jedan od ključnih čimbenika uspješnosti provedbe ovog programa osposobljavanja.

Gosti predavači bili su partneri na projektu, stručnjaci iz Centra za razvoj vrijednosti, koji su Algebrine predavače i mentore proveli kroz edukaciju kroz tri modula:

  1. modul: „Kvalitetna podrška za edukante s invaliditetom - što ona znači i na koji način je osigurati“
  2. modul: „Komunikacija s osobama s invaliditetom“
  3. modul u sklopu edukacije “Osiguravanje pristupačnosti u prenošenju znanja”

Prvim modulom objašnjeni su pojam i vrste invaliditeta te specifičnosti načina učenja ovisno o poteškoći. Drugim modulom unaprijeđene su komunikacijske vještine predavača i mentora za komunikaciju s osobama s invaliditetom kroz prikaz bontona, objašnjenje načina motiviranja i poticanja uspjeha te davanje savjeta kako prevladati izazove u komunikaciji prilikom prenošenja znanja. Posljednji, treći modul obradio je teme poput istina i zabluda o osobama s invaliditetom i načinu usvajanja njihovog znanja, prikazani su elementi inkluzivnog obrazovanja te na primjerima objašnjene sličnosti i razlike u podučavanju polaznika s invaliditetom i bez invaliditeta.

Uslijed sjajnog odaziva predavača i mentora, velikog interesa samih polaznika, interaktivnih edukacija i rada na konkretnim primjerima iz prakse kojima je prikazan najbolji način pristupa predavanjima osobama s invaliditetom, radionice su postigle željeni učinak te se veselimo primjeni usvojenih vještina u budućnosti.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.