Image for Razvijamo medijsku pismenost projektom MELIA!
Naslovnica

Razvijamo medijsku pismenost projektom MELIA!

Elektronički mediji i društvene mreže dio su naše svakodnevice, a informacije nam nikada nisu bile dostupnije nego danas. Ipak, nažalost, svjedoci smo kolanja „lažnih vijesti“  i govora mržnje u medijima. Kako prepoznati manipulativne informacije i nepouzdane izvore vijesti? Kako detektirati i spriječiti govor mržnje? Kako razviti medijsku pismenost?

Na ova pitanja, kao i na mnoga druga vezana uz medijsku pismenost, odgovore će pružiti Algebrini projektni partneri u okviru projekta MELIA!

Cilj je projekta uspostaviti svojevrsni „opservatorij“ koji će građanima pružiti instrumente za provjeru medijskih sadržaja i tako razviti njihovu medijsku pismenost.

Sastanak projektnih partnera održan je 9. veljače 2021.g., a Algebrin tim na sastanku je predstavio svoj dio plana provođenja aktivnosti. Riječ je o razvoju online platforme za automatsko prepoznavanje govora mržnje i negativnog konteksta informacija uz pomoć algoritama umjetne inteligencije.

U vrijeme kada su nam razne informacije vrlo dostupne, ali nam nedostaje mehanizam za provjeravanje pouzdanosti, ovakove su platforme od izuzetne važnosti.

Više informacija potražite na bit.ly/3dyjVSg

#MELIA

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font