Image for Rezultati natjecanja “Dani mladih informatičara Hrvatske”
Naslovnica

Rezultati natjecanja “Dani mladih informatičara Hrvatske”

Hrvatski savez informatičara je od 25. do 28. travnja po peti puta organizirao Dan mladih informatičara Hrvatske. I ove godine je domaćin bilo Sveučilište Algebra, na čijem su se kampusu održale četiri informatičke olimpijade na kojem su nastupali učenici iz osnovnih i srednjih škola.

Na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke sudjeluju najuspješnije učenice srednjih škola s nacionalnih natjecanja u akademskoj godini. Tijekom natjecanja učenice su rješavale problemske zadatke te rješenja kodirale u jezicima Python i C/C++. Najuspješnija učenica je bila Maša Dobrić, 2. r., XV gimnazija Zagreb. Uz nju su se još tri učenice plasirale za nastup u informatičkoj reprezentaciji djevojaka Republike Hrvatske na Europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke. Na linku možete pronaći rezultate natjecanja.

Hrvatska Logo olimpijada je godišnje informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Ovo natjecanje okuplja najuspješnije učenike koji su postigli najbolje rezultate na natjecanjima u programskom jeziku Logo. Ove godine je najbolji učenik bio Borna Gudac, 7. r., OŠ Kraljevica (Centar tehničke culture Rijeka). Ukupne rezultate olimpijade možete pronaći na linku.

Najprestižnije i najznačajnije godišnje informatičko natjecanja učenika osnovnih škola je Juniorska Hrvatska informatička olimpijada. Tijekom natjecanja učenici moraju riješiti problemske zadatke na algoritamskoj osnovi te rješenje kodirati u programskim jezicima Python i C/C++. Najbolji učenik ove godine je bio Luka Rančić, 8. r., OŠ Split 3. Uz njega još šest učenika ima pravo sudjelovanja na Juniorskim izbornim pripremama, gdje će dobiti mogućnost plasiranja u informatičku reprezentaciju osnovnoškolaca koji će Hrvatsku zastupati na juniorskim međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2024. godini. Rezultate možete pronaći na linku.

Hrvatska informatička olimpijada je najznačajnije godišnje informatičko natjecanja učenika srednjih škola. Najuspješniji učenik ovogodišnjeg natjecanja je bio Dino Hadžić, 1. r., XV gimnazija Zagreb. Najbolje je riješio problemske zadatke čija rješenja su morala biti kodirana u programskim jezicima Python i C/C++. Uz njega je još osam učenika steklo pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama, gdje će se boriti za plasman u  hrvatskoj informatičkoj reprezentaciji srednjoškolaca koji će Hrvatsku zastupati na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2024. godini. Sve rezultate možete pronaći na linku.

Čestitamo još jednom svim natjecateljima, pobjednicima, mentorima i predavačima te se zahvaljujemo Hrvatskom savezu informatičara što su i ove godine naš kampus odabrali kao najbolje mjesto za održavanje Dana mladih informatičara Hrvatske. Sve detalje možete pronaći na WEB stranici Hrvatskog saveza informatičara.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.