Image for Riječnik e-learning pojmova
Naslovnica

Riječnik e-learning pojmova


Povratak na početnu stranicu

VLE – virtual learning environment (LMS – Learning management system) – softver tj. sustav koji upravlja svim elementima digitalnog učenja, pruža informacije o tijeku obrazovnog procesa i omogućuje komunikaciju među korisnicima. Iako najčešće služi za upravljanje online nastavom i hibridnom tj. mješovitom nastavom, često ima i funkcionalnosti za upravljanje i praćenje klasične učioničke nastave.

Blended learning – mješovita nastava – kombinacija klasične nastave i e-learninga

Flipped classroom – obrnuta učionica – obrazovni proces u kojem učenici ili polaznici prvo proučavaju digitalne materijale, a zatim sa stečenim predznanjima dolaze u fizičku učionicu ili laboratorij.  Učionica postaje mjesto za konstruktivne diskusije prilagođene grupi, jačanje i produbljivanje znanja i spoznaja te povezivanje naučenog, za razliku od klasičnih predavanja u kojem se svakoj grupi predaje iznova na isti način istim tempom.

Blended learning -kombinacija klasične nastave i samostalnog učenja putem digitalnih obrazovnih sadržaja.

SCORM – Sharable Content Object Reference Model – skup specifikacija usvojenih iz različitih izvora koja pruža sveobuhvatno rješenje za digitalno učenje i omogućuje interaktivnost, pristupnost i višekratno korištenje sadržaja za učenje

AICC – Aviation Industry CBT Committee – međunarodna udruga edukacijskih ustanova koje nastavni proces baziraju na tehnologiji. Ujedno i standard e-learninga.

CBT – Computer Based Training – učenje s pomoću računala

WBT – Web based training – e-learning se bazira na Internet i sve pogodnosti koje iz toga proizlaze (individualnost pristupa, velik broj polaznika, geografska neovisnost.)

Ulazno testiranje – postupak inicijalnog testiranja polaznika digitalnog učenja radi stjecanja uvida u predznanje pojedinca. Obično se koristi zato da bi se odredilo kome trebaju koje edukacije.

Izlazno testiranje – postupak zaključnog testiranja polaznika digitalnog učenja radi komparacije ulaznog i izlaznog znanja ili samostalne procjene uspješnosti učenja.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.