Image for Svečana promocija diplomanata Visokog učilišta Algebra
Naslovnica

Svečana promocija diplomanata Visokog učilišta Algebra

Danas je održana svečana promocija Visokog učilišta Algebra na kojoj je diplome primio najveći broj diplomanata do sada – njih čak 170 s četiri prijediplomska studija i četiri stručna diplomska studijska smjera te stručnog diplomskog studija poslovne administracije, e-leadership MBA. Jedanaesta, najveća do sada, generacija Algebrinih diplomanata sačinjena je od prvostupnika i magistara sa primijenjenog i multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga, oblikovanja i kreativnog upravljanja tržišnim komunikacijama, sistemskog i programskog inženjerstva te poslovne administracije.

Svečana promocija u Laubi je okupila više od 600 uzvanika, a nazočnim studentima i njihovim pratnjama obratili su se dekan Visokog učilišta Algebra doc. dr. sc. Mislav Balković i zlatni olimpijac te jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša Valent Sinković. Članice promotorskog povjerenstva ove godine su, uz dekana Balkovića, prodekanica za studente i nastavu Visokog učilišta Algebra, dr. sc. Nataša Trojak te prodekanica za razvoj i kvalitetu Visokog učilišta Algebra, Silvija Grgić.

„Visoko učilište Algebra postoji i pokrenuto je upravo iz vjere kako je Hrvatskoj potrebna vrhunska obrazovna ustanova koja će svojom inovativnošću, istinskom kvalitetom i visokim akademskim kriterijima svojim diplomantima osigurati jednaku priliku razvoja kao i prestižna sveučilišta u državama sa bitno razvijenijim sustavima obrazovanja. Takvu priliku iskoristili su vaši kolege koji su u proteklih 11 godina preuzeli svoje diplome, da bi naše učionice i laboratorije nakon toga zamijenili zanimljivim radnim mjestima u najprestižnijim hrvatskim kompanijama, ali isto tako i u divovima poput Microsoft-a, Googlea, Dell-a, IBM-a, Intel-a, VMware-a, McAfee-a, Amazon-a. Oni danas već žive digitalnu budućnost“ – izjavio je u svom uvodnom obraćanju doc. dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

„Čovjek u životu mora imati svakodnevne ciljeve koji ga motiviraju i koji su preduvjet uspjeha. Na tom je putu potrebno dati najviše od sebe, svoj maksimum, a granica toga je za svakoga od nas drugačija. Kroz sport se uči disciplina i žrtva, da prolazak kroz nešto teško donosi rezultate, u sportu nema prečaca. Koliko si uložio, toliko dobivaš nazad. Ponekad su prepreke na putu tu s razlogom, upravo zato da bi uspjeh na kraju bio veći“ - izjavio je Valent Sinković.

Najboljim studentima u generaciji 2023. godine dodijeljene su nagrade i pohvale Vijeća veleučilišta, a u ime nagrađenih studenata zahvalu je uputila prvostupnica primijenjenog računarstva sa smjera programskog inženjerstva, Ivana Bilić:

„Budi izvrstan u onom što voliš – zaiskri. Ovaj slogan Visokog učilišta Algebra za sve nas danas ima posebno značenje. Iskra u simboličnom smislu predstavlja emociju, inteligenciju i želju za napretkom te upravo navedene kvalitete krase svakog diplomanta danas ovdje. Danas svi sjajimo posebnom svjetlošću – ta svjetlost pokazuje naš trud i rad uložen u pripreme ispita, među ispita, vježbi. Zahvaljujem svim profesorima i mentorima koji su nas poticali na učenje i istraživanje te nam pomogli u izgradnji našeg znanja.“

Ove akademske godine, Algebra je zabilježila rast broja prijava na prijediplomske studijske programe od gotovo 30 % s čak 788 prijava, što je najznačajniji porast do sada. Također, Algebra je nedavno završila proces akreditacije za novi prijediplomski studij multimedijske produkcije koji je rezultat dugogodišnjeg praćenja promjena i potreba na tržištu te pravovremenog prepoznavanja u koja znanja i vještine treba dodatno ulagati kroz obrazovanje da bismo stvorili najbolje stručnjake za neke od poslova budućnosti.

Algebrin studij multimedijske produkcije novom strukturom i pristupom odmiče se od dosadašnje uže sfere računarstva te ulazi u polje naprednih grafičkih i multimedijskih tehnologija, čime se otvara prostor i za drugačiji profil studenata. Među njima su, primjerice, i studenti zainteresirani za područje novinarstva i medija koji se imaju priliku više usmjeriti na produkciju multimedijskog sadržaja uz kolegije koji se bave kreativnim pisanjem.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.