Image for Usporedi znanje s maturantima svoje generacije: Dođi u Algebru na probno testiranje mature!
Naslovnica

Usporedi znanje s maturantima svoje generacije: Dođi u Algebru na probno testiranje mature!

Prema vlastitom priznanju od prošle godine, 38 posto maturanata još se uvijek u ovo doba godine nije počelo pripremati za važan ispit državne mature. Zato probaj maturu na vrijeme i stekni uvid u to koliko je dobro tvoje znanje iz obaveznih predmeta koje ćeš na kraju školske godine polagati na državnoj maturi. 

Prošle su godine, u trenutku provođenja probnih ispita, učenici sami procijenili da se osjećaju najbolje pripremljenima za ispit iz engleskog jezika (prosječna ocjena 3,39 pri čemu ocjena 5 znači “najbolje pripremljen”). Za ispite iz matematike i hrvatskoga jezika osjećaju se osrednje pripremljenima, ocjenjujući svoju pripremljenost s 2,72 odnosno 2,70. Posve nespremnima za ispit iz matematike osjeća se njih 11 posto. Prema vlastitoj procjeni, u ovom periodu većina maturanata nije do kraja spremna za izlazak na ispit državne mature, stoga ti, ako si među njima, probni ispiti mogu itekako dobro poslužiti da bi bolje procijenio svoje znanje.

Prijave za ovogodišnje besplatne probne ispite mature su otvorene. Probni ispiti održat će se 11. ožujka u Zagrebu, a dan ranije, 10. ožujka, u još 7 gradova – Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Varaždinu i Dubrovniku. Svake se godine na ove probne ispite prijavi ukupno oko 5.000 učenika koji rješavaju više od 10.000 ispita.

Kako se, prema anketi provedenoj nakon pisanja ispita, čak 38 posto maturanata u ovom trenutku tijekom godine još ne priprema za predstojeći ispit državne mature, probni ispit koji organiziramo je prilika da na vrijeme, i s još uvijek dovoljno vremena za učenje, procijeniš svoje znanje iz pojedinih predmeta. Na dane održavanja Probnih ispita možeš pisati ispite iz tri predmeta – matematikehrvatskog jezika i engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja (A i B), po gotovo svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka). Doživjet ćeš pravo iskustvo kakvo te čeka na pisanju ispita državne mature.

Očekuju te zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature. Radi se o originalnim zadacima koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga te ih stoga dosad nisi mogao susresti u zbirkama. Nakon polaganja probnog ispita svoje ćeš rezultate dobiti poštom, a mi ćemo, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita da bi mogao usporediti svoje znanje s onim ostalih maturanata koji su pristupili probnim ispitima. Također, objavit ćemo i ostale statistike vezane uz uspješnost rješavanja ispita iz pojedinih predmeta po gradovima.

Prijavi se već danas, a 10. i 11. ožujka se vidimo u Algebri na najvećem besplatnom probnom testiranju mature!

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font