Image for Visoko učilište Algebra partner projekta Erasmus Master 4.0
Naslovnica

Visoko učilište Algebra partner projekta Erasmus Master 4.0

Od rujna 2019. godine Visoko učilište Algebra dio je projekta kojim se želi unaprijediti iskustvo provedbe majstorskih ispita.

Majstorski ispiti omogućuju napredovanje u zanimanju, otvaranje obrta, uzimanje naučnika na naukovanje. Također, stjecanje majstorskog zvanja predstavlja prednost u odnosu na konkurenciju jer majstorsko zvanje naglašava izvrsnost i kvalitetu proizvoda i usluge.

Majstorska zvanja cijenjena su i priznata u Europskoj uniji kao i u državama partnerima u projektu: Hrvatskoj, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Hrvatska i Slovenija imaju višegodišnje iskustvo provedbe majstorskih ispita, dok Sjeverna Makedonija i Crna Gora tek kreću u tom pravcu.

U svim državama majstorski ispit ima sličnu strukturu, a sastoji se od 4 dijela: praktičnog dijela, stručno-teorijskog dijela, dijela u vezi gospodarstva i poslovanja te pedagoškog dijela..

Projektom Erasmus Master 4.0 uvodi se potpuno novi pristup u pripremi i provedbi majstorskog ispita. Cilj projekta jest unaprijediti pripremu i provedbu majstorskog ispita unaprjeđenjem ispitnih pitanja i programa te uvođenjem online platforme za pripremu i provedbu majstorskih ispita.

Koordinatoru projekta, Hrvatskoj obrtničkoj komori u tome će pomoći Visoko učilište Algebra, kao partner iz Hrvatske, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Zanatska komora Skopje i udruga Sretan Život iz Sjeverne Makedonije, te Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore.

Više detalja dostupno je na internetskoj stranici projekta e-majstor.eu  i Facebook stranici www.facebook.com/emajstor.eu.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.