Image for WorldSkills Croatia 2023.
Naslovnica

WorldSkills Croatia 2023.

Nedavno održano WorldSkills Croatia 2023. natjecanje učenika strukovnih škola organizirala je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a riječ je o najvećem događanju te vrste u ovom dijelu Europe.

I ove godine oko 400 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola, uz pratnju i podršku njihovih nastavnika, natjecalo se u 46 strukovnih disciplina; od onih tradicionalnih, pa do suvremenih, potaknutih uzletom novih tehnologija. Na prostoru većem od 14.000 m2, tijekom tri dana natjecanja, okupilo se više tisuća natjecatelja, posjetitelja i gostiju.

WorldSkills strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. Ova platforma povezuje strukovne škole sa brojnim partnerima i poslodavcima u cilju lakšeg i cjelovitijeg zapošljavanja učenika koji završavaju strukovne škole. Sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je od ključnih načina postizanja bolje zapošljivosti učenika strukovnih škola. Također, poslodavci svojim sudjelovanjem doprinose i društvenoj odgovornosti za razvoj obrazovnoga sustava.

Glavna svrha WorldSkills Croatia natjecanja promocija je i popularizacija strukovnog obrazovanja, te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Posjetom WorldSkills Croatia natjecanju učenici osnovnih škola i njihovi roditelji mogu se upoznati s mogućnostima koje pruža strukovno obrazovanje i uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja.

Upravo tu i Algebra je našla svoju poziciju na ovom natjecanju koje pratimo i sponzoriramo već godinama. Poslujemo odgovorno i dio smo zajednice u kojoj djelujemo. Isto tako, kvaliteta obrazovanja konstantno je u fokus našeg interesa. Misija i zadaća našeg Zavoda za kvalitetu obrazovanja osigurati je besplatne radionice i edukacije za osobni i profesionalni razvoj ravnatelja, učitelja i nastavnika, te stručnih suradnika u osnovnim i srednjim školama. Aktivno sudjelovanje na natjecanjima poput WorldSkills Croatia na najbolji način doprinosi popularizaciji strukovnih vještina, razvoju obrazovnog sustava, gospodarstvu te, u konačnici, i kvaliteti života u Hrvatskoj.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.