Image for International Week(end) 2023
Naslovnica

International Week(end) 2023

Donosimo kratki rezime uspješno održanog International Week(end)a u organizaciji Odjela za međunarodnu suradnju Visokog učilišta Algebra. Ovogodišnja međunarodna manifestacija održala se od 26. do 29. travnja 2023. godine i okupio je više od 20 partnera i partnerskih institucija iz 14 zemalja kako bi promovirali međunarodne programe mobilnosti i informirali studente i zaposlenike o međunarodnim mogućnostima.

Događaj je započeo u srijedu, 26. travnja 2023. godine, s Worldwide Welcome Wednesday, i toplom dobrodošlicom Tomislava Dominkovića, predsjednika uprave Algebre, i Mislava Balkovića, dekana Visokog učilišta Algebra. Oni su podijelili priču o Algebri i predstavili nadolazeće planove. Phoebe Yu, Voditeljica akademskih partnerstava iz Goldsmiths, Sveučilišta u Londonu, također je predstavila suradnju između Goldsmithsa i Algebre. Voditelji studijskih programa i alumni Algebre predstavili su programe stručnih studija primijenjenog računarstva, multimedijske produkcije, dizajna tržišnih komunikacija i digitalnog marketinga. Prvi dan završio je razgledavanjem kampusa, ručkom i druženjem, a potom i vođenog obilaska Zagreba.

U četvrtak, 27. travnja 2023. godine, na Experience Thursday dijelu manifestacije, sudionici su imali priliku sudjelovati u sesijama umrežavanja, dijeljenju iskustva, i radionicama koje su moderirale Ines Bezjak Kožnjak, voditeljica ljudskih resursa u Algebri, Nada Kaurin Knežević, profesorica na Katedri za ekonomiju i Zrinka Borić, koordinatorica razmjene i Erasmus+ programa. Moderatorice radionica su podijelile svoja iskustva i znanje, a sudionici su dobili vrijedne uvide u međunarodne mogućnosti. Odjel za međunarodnu suradnju je predstavio svoju međunarodnu strategiju, naglašavajući važnost jačanja postojećih partnerstava i uvođenja novih oblika suradnje.

U okviru International Friday manifestacije, u petak, 28. travnja 2023. godine, organiziran je Međunarodni sajam i prezentacije partnerskih institucija. Cilj je bio informirati studente i osoblje Visokog učilišta Algebra o raznim međunarodnim mogućnostima za mobilnost. Partneri su podijelili svoja iskustva, znanje i dostupne programe za studijski boravak, stručnu praksu, ali i ljetne škole odnosno kampove.

International Week(end) je službeno završio u subotu, 29. travnja 2023. s Explore Croatia Saturday, gdje su sudionici posjetili Plitvička jezera, UNESCO-vu svjetsku baštinu, i uživali u prekrasnoj šetnji te pogledu na 16 jezera.

Željeli bismo zahvaliti svim partnerima, zaposlenicima i studentima Visokog učilišta Algebra koji su sudjelovali u International Week(endu) 2023. Bila je to fantastična prilika za promicanje međunarodnih mogućnosti za mobilnost te produbljivanje suradnje s partnerskim institucijama.

Nadamo se da ćemo se vidjeti ponovno iduće godine!

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.