fbpx
Image for Online edukacija u Varaždinu
Naslovnica

Online edukacija u Varaždinu

Pamela Tubin, magistra je informatike i voditeljica Algebrine poslovnice u Varaždinu. Budući da Pamela provodi brojne aktivnosti od upisa, prodaje, savjetovanja i koordinacije vezane uz realizaciju nastave, upitali smo je koje su najčešće dvojbe budućih Algebrinih polaznika oko upisa online edukacije. Pamela nam je, uz izazove edukacije u ovim izvanrednim aktivnostima, otkrila i za upis kojih su programa u Algebri najviše zainteresirani Varaždinci.

Kako Varaždinci reagiraju na online edukaciju?

Polaznike najčešće plaši riječ online nastava jer misle da to nije interaktivna nastava. Dolaze s predodžbom da je riječ o nekim snimkama predavanja na temelju kojih uče. Nakon što zavire u jednu od naših online učionica brzo odbace sve predrasude i oduševe se prednostima online nastave. Polaznici kao veliku prednost online edukacije navode mogućnost pohađanja edukacije iz udobnosti doma, te snimke predavanja koje im omogućuju da u slučaju izostanka bez problema nadoknade nastavu. Što se tiče interesa kod polaznika koji se upisuju na edukaciju u varaždinskoj Algebri najbolje prolaze programi obrazovanja vezani uz dizajn te CCNA akademija.

Koja su najčešća pitanja potencijalnih polaznika prije upisa online edukacije?

Polaznici najčešće pitaju mogu li postavljati predavaču pitanja, jesu li im osigurani alati za rad, što ako propuste predavanje, kako će pokazati grešku na svom računalu predavačici ili predavaču, ali kada otkriju sve prednosti sustava na kojem držimo online nastavu - Adobe Connecta, dvojbi više nema.

Na koje izazove trenutno nailaziš u ovim izvanrednim okolnostima?

Najveći izazov je bio prebaciti izvođenje programa Samostalni knjigovođa i Knjigovođa u virtualnu učionicu jer su se ti programi do sada izvodili isključivo u fizičkoj učionici. U komunikaciji s polaznicima prije izvođenja same online nastave bilo je malo nepovjerenja. Polaznici su bili naviknuti na interakciju koja se događala u učionici s predavačem programa, navikli su postavljati pitanja, komentirati i slično.  Nakon prvih predavanja postavila sam upit polaznicima o dojmovima izvođenja online nastave, a najbolji komentar je bio: „Super, nastava je iste kvalitete kao u učionici, a ja ne gubim vrijeme na putovanje, sjedim u udobnosti svog doma, mogu za vrijeme nastave piti kavu, nenašminkana i u trenirci.“ Da smo u tranziciji na online uspjeli, najbolje govori i komentar jedne polaznice: „Ne bih se vraćala u učionicu“. Svi naši ostali programi redovito idu u online obliku tako da tu nismo imali nikakvih nepoznanica.

Saznajte više o online edukaciji

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.