Image for Svečana promocija 12. generacije diplomanata Sveučilišta Algebra
Naslovnica

Svečana promocija 12. generacije diplomanata Sveučilišta Algebra

Na svečanoj promociji Sveučilišta Algebra održanoj u Laubi okupilo se više od tisuću uzvanika, diplomanata, članova njihovih obitelji i profesora, a diplome su primila 234 diplomanta s četiri prijediplomska studija i četiri stručna diplomska studijska smjera te stručnog diplomskog studija poslovne administracije, e-leadership MBA. Dvanaestu generaciju Algebrinih diplomanata čine prvostupnici i magistri s primijenjenog i multimedijskog računarstva, digitalnog marketinga, dizajna i kreativnog upravljanja tržišnim komunikacijama, sistemskog i programskog inženjerstva te poslovne administracije.

Okupljenima se uvodno obratio rektor Sveučilišta Algebra izv. profdr. sc. Mislav Balković: „Stvaranje platforme koja može mijenjati svijet cilj je za koji uistinu vrijedi živjeti. Za taj cilj do sada je uložena vjera, rad, energija i htijenje više stotina ljudi. Uložene su iskrene želje i nade da ćemo jednoga dana u tome uspjeti. Uloženo je dvadeset i šest godina. Malo je ciljeva vrjednijih od stvaranja izvrsnog sveučilišta, ali to zapravo i nije cilj. To je posao koji nikada istinski ne može biti završen.“

Članovi promotorskog povjerenstva su uz rektora Balkovića bili i prorektor za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Vladimir Šimović te prorektor za znanost i istraživanje, prof. dr. sc. Leo Mršić.

Inspirativne govore diplomantima su održali Damjan Rudež, hrvatski košarkaš i bivši reprezentativac te Ivana Krajinović, direktorica Večernjeg listau kojima su ih podsjetili na važnost cjeloživotnog obrazovanja, ali i ustrajnosti na karijernom putu, unatoč preprekama, usponima i padovima.

Najboljim studentima u generaciji 2024. godine dodijeljene su nagrade i pohvale Vijeća Sveučilišta, a u ime nagrađenih studenata zahvalu je uputio prvostupnik digitalnog marketinga Sveučilišta Algebra Emanuel Miličević: „Algebrin slogan - Budi izvrstan u onom što voliš – zaiskri vodio me kroz sve godine studiranja, stalno me podsjećajući zašto sam ovdje.

Algebra je, dobivši dopusnicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, i formalno u 2023. godini stekla status Sveučilišta. Time je postala prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj koje u fokus razvoja studenata stavlja digitalnu paradigmu zanimanja budućnosti. Akademsku godinu 2023./2024. Sveučilište Algebra započelo je s rekordnom brojkom od preko 2.100 upisanih studenata. Povećanje broja upisanih brucoša od 18% u odnosu na prošlu akademsku godinu jasan je signal da je Algebra institucija koja uživa porast povjerenja mladih koji streme digitalnim karijerama, što je posebno dobar rezultat u situaciji kada je cijela zemlja zabilježila pad od čak 18,8% u broju učenika srednjih škola u proteklih 10 godina.

Sveučilište Algebra pokrenulo je u 2024. godini tri potpuno nova sveučilišna prijediplomska studijska programa, dva od njih su prvi studiji takve vrste u Hrvatskoj – studijski program Podatkovne znanosti i umjetne inteligencije i studijski program Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja. Treći studij je prijediplomski sveučilišni studij Programskog inženjerstva koji će zamijeniti postojeći stručni studij istog naziva koji već godinama na Algebru privlači izvrsne maturante željne prestižnih karijera u IT industriji.

Brošure Algebra grupe

Sveučilište Junior
Kontaktirajte nas

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.