Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

Iskoristi 20% popusta

Uz Algebrine vrhunske stručnjake provedite obvezne aktivnosti educiranja vaših zaposlenika!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavit će Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“. Cilj ovog poziva za podnošenje projektnih prijedloga je potaknuti rast malih i srednjih poduzeća koja razvijaju inovacije (proizvode i usluge) temeljene na znanju ili visokim tehnologijama, koje su nove ili znatno poboljšane u usporedbi s dostignućima na tržištu.

Tko se može prijaviti na javni poziv?

Novoosnovana mikro, mala i srednja poduzeća koja ne posluju duže od 5 godina te ne kraće od 30 dana prije dana podnošenja projektnog prijedloga te imaju poslovni nastan u Republici Hrvatskoj. Nisu nastala spajanjem ili izdvajanjem te nisu zatvorili i ponovno otvorili poduzeće za potrebe ovog poziva.

Ako niste sigurni pripada li vaše poduzeće u skupinu MSP-ova, provjerite ulazi li u kategoriju pomoću Vodiča

Koje su aktivnosti prihvatljive pozivom?

Pozivom „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ želi se potaknuti rast novoosnovanih poduzeća koja razvijaju inovacije (proizvode, usluge ili tehnologije) bazirane na znanju ili visokim tehnologijama, koje su nove ili znatno poboljšane u usporedbi s dostignućima na tržištu. Podržat će se projekti u pred-komercijalnoj fazi za budući razvoj i komercijalizaciju proizvoda/usluga, tehnologija, povećanje proizvodnih kapaciteta povezanih s projektom i povećanje spremnosti poduzeća za investicije.  Ovim pozivom će se poticati investicije novoosnovanih MSP-ova s projektima čija je tehnološka zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koja još nisu spremna za tržište. 

Obvezni pokazatelj projekta je „osoblje MSP-ova koje je završilo osposobljavanje o spremnosti za investicije“ što znači da je edukacija zaposlenika MSP-a obvezna aktivnost vašeg projekta.  Želimo vam pomoći da zajedno ostvarimo ciljeve i unaprijedimo vaše poslovne procese. U nastavku pogledajte što vam predlažemo.

Koliko novca je moguće dobiti i je li potrebno vlastito sufinanciranje?

Ukupna bespovratna sredstva: 141.700.000 kn

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 200.000 kn

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 1.000.000 kn

Bespovratnim sredstvima financira se do 85 % vrijednosti projekta.

Kada i kako se mogu prijaviti?

Natječaj Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća objavljen je 12. srpnja. Prijavu će biti moguće podnijeti isključivo online putem sustava eNPOO od kolovoza u 11.00 do 12. rujna 2022 u 16.00 sati.

Važno je što prije krenuti u razradu projektnih ideja i pripremu projektne dokumentacije kako bi vaš projektni prijedlog bio spreman do otvaranja prijava.

Ovdje se ne radi o tzv. najbržem prstu pa nakon krajnjeg roka za podnošenje projektnih prijedloga započinje kvalitativna procjena svih pristiglih projekata.

Što Algebra može učiniti za vas?

Obvezan dio projektne prijave je i osposobljavanje za specifične vještine za start-up tvrtke, gdje je Algebra idealan partner s dugogodišnjim iskustvom i ekspertizom u područjima:

  • Strateško razmišljanje i planiranje
  • Poslovno planiranje
  • Financijsko planiranje
  • Upravljanje ljudskim resursima
  • Upravljanje projektima
  • Upravljanje rizicima
  • Suočavanje s poslovnim izazovima i zahtjevima

te mnogim drugim područjima potrebnim za uspješno poslovanje.

Od osnutka 1998. godine naše je usluge koristilo više od 120.000 pojedinaca i tvrtki te s ponosom možemo reći da imamo veliki utjecaj na povećavanje digitalne zrelosti društva. 2014. Microsoft je proglasio Algebru najboljim svjetskim edukacijskim partnerom godine, a istu nagradu osvojili smo i 2020.

Ako nas i vi prepoznajete kao dobre partnere ili suradnike, javite nam se da zajedno gradimo temelje Vašeg razvoja.

Što su moji prvi koraci?

  1. Proučite poziv i definirajte potrebe svoje tvrtke te odaberite edukacije koje će utjecati na vašu produktivnost i konkurentnost.
  2. Ako ste odabrali Algebru kao svojeg pružatelja usluga, koje će se financirati putem bespovratnih sredstava, ispunite obrazac u nastavku i naši stručnjaci će vam se javiti povratno u najkraćem mogućem roku.
  3. Za sva dodatna pitanja i pomoć, slobodno nam se javite na projekti@algebra.hr

Prijavite se

*

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Povećaj font