NPOO – vaša prilika za financiranje edukacija, digitalne transformacije i razvoj inovacija!

NPOO – vaša prilika za financiranje edukacija, digitalne transformacije i razvoj inovacija!

Iskoristi 20% popusta


Hrvatska je za svoj Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) u okviru Mehanizma osigurala financijska sredstava u iznosu od gotovo 75 milijardi kuna odnosno gotovo 10 milijardi EUR-a od čega je 47,60 milijardi kuna (6,3 milijarde EUR) usmjereno na bespovratna sredstva. Najmanje 20% alokacije svaka država članica treba usmjeriti na ispunjavanje ciljeva digitalne tranzicije, a hrvatski NPOO obuhvaća ukupna ulaganja usmjerena prema digitalizaciji od ukupno 1,285 milijarde EUR-a (20,4% sredstava u okviru plana). Ovaj ambiciozan plan reformi  i ulaganja povezan je sa svim dimenzijama indeksa gospodarske i društvene digitalizacije, a strukturiran je oko pet prioriteta:

  • Komponenta „gospodarstvo”: obuhvaća nekoliko ulaganja za potporu digitalnoj tranziciji od ukupno 576 milijuna EUR, pri čemu su najveća ulaganja u digitalizaciju prometnog (281 milijuna EUR) i energetskog sustava (155 milijuna EUR) te u digitalizaciju kulturnog i kreativnog sektora (40 milijuna EUR). Ostala ulaganja u digitalizaciju planiraju se u području turizma, poljoprivrede, pametnog rada, državnih usluga i javne infrastrukture, a postoje i planovi za bespovratne potpore i vaučere za digitalizaciju.
  • Komponenta „javna uprava, pravosuđe i državna imovina”: ukupna ulaganja za tu komponentu iznose 437 milijuna EUR, pri čemu je za povezivost namijenjeno 158 milijuna EUR.
  • Komponenta „obrazovanje, znanost i istraživanje”: obuhvaća digitalna ulaganja u visini od 158 milijuna EUR, što uključuje znatne mjere za digitalnu transformaciju visokog obrazovanja (84 milijuna EUR) i digitalizaciju istraživačkih i inovacijskih aktivnosti u sveučilištima i istraživačkim centrima.
  • Komponenta „tržište rada i socijalna zaštita”: planirano je ukupno digitalno ulaganje od približno 57 milijuna EUR, uglavnom za razvoj digitalnih vještina radi lakše digitalne tranzicije tržišta rada (44 milijuna EUR).
  • Komponenta „zdravstvo”: podrazumijeva znatno ulaganje (oko 44 milijuna EUR) u telemedicinu, pri čemu je najveći iznos namijenjen digitalizaciji Nacionalne onkološke mreže i nacionalne baze onkoloških podataka, i ulaganje od 8 milijuna EUR u digitalizaciju operacijskih dvorana. Druge manje mjere usmjerene su na e-skrb, teletransfuziju, robotsku kirurgiju i digitalizaciju dijagnostičkih jedinica.
  • Inicijativa za obnovu zgrada: uključuje digitalno ulaganje od 13 milijuna EUR za jačanje kapaciteta za praćenje seizmičkih pojava i druge manje mjere za digitalizaciju obnove zgrada, planiranje buduće gradnje i uspostavljanje sustavnog gospodarenja energijom.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Povećaj font