Unaprijedite poslovanje svoje tvrtke ulaganjem u digitalnu transformaciju!

Unaprijedite poslovanje svoje tvrtke ulaganjem u digitalnu transformaciju!

Iskoristi 20% popusta

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 75 milijuna kuna koje će moći ostvariti kroz vaučere za unaprjeđenje digitalnih vještina, ali i niz drugih usluga koje će potaknuti bržu i učinkovitiju digitalnu transformaciju. Provjerite kako vam Algebra može pomoći!

Što su vaučeri za digitalizaciju?

Za razliku od vaučera koje Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi zaposlenim i nezaposlenim pojedincima, Vaučeri za digitalizaciju namijenjeni su tvrtkama i to mikro, malim i srednjim poduzetnicima kako bi ojačali svoje kapacitete za digitalnu transformaciju te dugoročno osnažili svoju produktivnost i konkurentnost. Vaučerima će se moći financirati isključivo vanjske usluge, i to:

 • edukacije namijenjene jačanju digitalnih vještina,
 • izrada strategije digitalne transformacije,
 • ulaganja u digitalni marketing,
 • kibernetička otpornost,
 • razvoj složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Jedna tvrtka može iskoristiti najviše 2 različita vaučera!

Kako se detaljne informacije o sadržaju i uvjetima natječaja tek očekuju, u nastavku možete pronaći indikativne i trenutno dostupne podatke. Pozivamo vas da pratite naše stranice na kojima ćemo objavljivati svježe informacije, ili službene stranice Plana oporavka ili Operativnog programa NPOO

Kome su vaučeri namijenjeni?

Mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) pokretači su europskog gospodarstva, te je upravo njima namijenjena i ova prilika za financiranje digitalne transformacije. Da bi se poduzeće smatralo MSP-om, potrebno je ispuniti dva ključna kriterija:

 • Imati manje od 250 zaposlenih
 • Imati godišnji promet manji od 50 milijuna EUR i/ili ukupnu godišnju bilancu manju od 43 milijuna EUR.

Ako je vaše poduzeće dio veće grupacije ili je povezano na drugi način s drugim poslovnim subjektima, provjerite ulazite li u kategoriju MSP-a pomoću Vodiča.

Koliko novca je moguće dobiti, je li potrebno vlastito sufinaciranje?

Ukupno je predviđeno čak 75 milijuna kuna za ovaj poziv, što je podijeljeno na 5 kategorija vaučera. Bespovratna sredstva koja jedan poduzetnik može dobiti po jednom vaučeru ovise o vašim potrebama – možete zatražiti vaučer u najmanjoj vrijednosti , dok je maksimalan iznos koji je moguće ostvariti čak 150.000,00 kn, a to također ovisi o vrsti vaučera – više informacija na linkati na Što se sve može financirati vaučerima

Poduzetnici će svakako morati samostalno financirati dio ukupnog troška, ali točne stope sufinanciranja bit će poznate tek nakon objave Javnog poziva.

Kada i kako se mogu prijaviti?

Objava natječaja za bespovratna sredstva Vaučeri za digitalizaciju očekuje se u lipnju 2022. Prijavu će biti moguće podnijeti isključivo online putem sustava eNPOO, i to vrlo vjerojatno u modalitetu ‘najbržeg prsta’ pa je važno što prije krenuti u razradu projektnih ideja.

Što Algebra može učiniti za vas?

Već gotovo 20 godina lideri smo u području pružanja edukacija namijenjenih jačanju različitih digitalnih vještina, no možda niste znali da se u okviru Algebra grupe jednakom strašću bavimo i izradom strategija digitalne transformacije, provedbom istraživanja za uvođenje složenih digitalnih proizvoda i pametnih usluga temeljenih na podatkovnoj znanosti i umjetnoj inteligenciji, kao i uslugama implementacije digitalnog marketinga. Predlažemo da nam se obratite za jedan od predloženih vaučera:

1. Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina

Svrha ovog vaučera je pomoći zaposlenicima u stjecanju vještina potrebnih za provođenje digitalizacije i digitalne transformacije, što može uključivati jedan ili više programa obrazovanja i usavršavanja, kao što su:

 • razvoj digitalnih vještina u području e-marketinga (npr. e-trgovina, m-trgovina, internetsko oglašavanje i sl.)

Iznos bespovratnih sredstava: do 75.000,00 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 14.500.000,00 kn

2. Vaučer za strategiju digitalne transformacije

Vaučer će omogućiti provjeru potencijala za digitalizaciju MSP-a te im pomoći da ispitaju održivost ideja i oblikuju strategije za digitalnu transformaciju. Vaučerom se mogu pokriti i troškovi izrade analize sa svrhom procjene stanja u poduzeću, kako bi se izradila kvalitetna strategija digitalne transformacije koja će osigurati temeljitu pripremu poduzeća.

Iznos bespovratnih sredstava: do 76.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 9.000.000 HRK

3. Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga

Vaučerom će se potaknuti istraživački i razvojni pilot projekti za uvođenje složenih digitalnih proizvoda i usluga, kao što su razvoj rješenja za Internet stvari (Internet of Things), pametnih usluga, automatizacije, projekata koji uključuju velike podatke (Big Data), simulacijske modele, virtualnu i proširenu stvarnosti. Financirat će se usluge za provedbu istraživanja i razvoja, kao i troškovi testiranja, ispitivanja i demonstracijskih aktivnosti.

Iznos bespovratnih sredstava: do 150.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 14.500.000 kn

4. Vaučer za digitalni marketing

Svrha ovog vaučera je omogućiti razvoj i provedbu strategija digitalnog marketinga MSP-ova te jačanje kapaciteta poduzeća korištenjem interneta kao djelotvornog kanala za razvoj poslovanja, kao što su:

 • izrada/nadogradnja/unaprjeđenje poslovnih internetskih (web) stranica tvrtke, uključujući SEO analizu i optimizaciju sadržaja
 • izrada/nadogradnja/poboljšanje e-trgovine, m-trgovine te platformi za rezervacije
 • izrada i testiranje mobilnih aplikacija
 • analiza i korištenje podataka za poboljšanje interakcije s kupcima.

Iznos bespovratnih sredstava: do 75.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 15.000.000 kn

Što su moji prvi koraci?

 1. Pratite vijesti o objavi natječaja na ovoj stranici ili ispunite obrazac kako bismo vas mi o tome obavijestili.
 2. Definirajte potrebe svoje tvrtke u pogledu digitalizacije poslovanja te odaberite iz ponuđenih maksimalno 2 vaučera koji će najbolje utjecati na vašu produktivnost i konkurentnost.
 3. Ako ste odabrali Algebru kao svojeg pružatelja usluga koje će se financirati putem vaučera, ispunite obrazac i naši stručnjaci će vam se javiti povratno u najkraćem mogućem roku.
 4. Za sva dodatna pitanja i pomoć, slobodno nam se javite na projekti@algebra.hr

Prijavite se

Odaberite 1 ili najviše 2 vaučera za koje se planirate prijaviti:*
Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Povećaj font