Unaprijedite poslovanje svoje tvrtke ulaganjem u digitalnu transformaciju!

Unaprijedite poslovanje svoje tvrtke ulaganjem u digitalnu transformaciju!

Iskoristi 20% popusta

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 75 milijuna kuna koje će moći ostvariti kroz vaučere za unaprjeđenje digitalnih vještina, ali i niz drugih usluga koje će potaknuti bržu i učinkovitiju digitalnu transformaciju. Provjerite kako vam Algebra može pomoći!

Što su vaučeri za digitalizaciju?

Za razliku od vaučera koje Hrvatski zavod za zapošljavanje nudi zaposlenim i nezaposlenim pojedincima, Vaučeri za digitalizaciju namijenjeni su tvrtkama i to mikro, malim i srednjim poduzetnicima kako bi ojačali svoje kapacitete za digitalnu transformaciju te dugoročno osnažili svoju produktivnost i konkurentnost. Vaučerima će se moći financirati isključivo vanjske usluge, i to:

 • edukacije namijenjene jačanju digitalnih vještina,
 • izrada strategije digitalne transformacije,
 • ulaganja u digitalni marketing,
 • kibernetička otpornost,
 • razvoj složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Jedna tvrtka može iskoristiti najviše 2 različita vaučera!

Kako se detaljne informacije o sadržaju i uvjetima natječaja tek očekuju, u nastavku možete pronaći indikativne i trenutno dostupne podatke. Pozivamo vas da pratite naše stranice, na kojima ćemo objavljivati najnovije informacije, ili službene stranice Operativnog programa NPOO.

Kome su vaučeri namijenjeni?

Mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) pokretači su europskog gospodarstva, te je upravo njima namijenjena i ova prilika za financiranje digitalne transformacije. Da bi se poduzeće smatralo MSP-om, potrebno je ispuniti dva ključna kriterija:

 • Imati manje od 250 zaposlenih
 • Imati godišnji promet manji od 50 milijuna EUR i/ili ukupnu godišnju bilancu manju od 43 milijuna EUR.

Ako je vaše poduzeće dio veće grupacije ili je povezano na drugi način s drugim poslovnim subjektima, provjerite ulazite li u kategoriju MSP-a pomoću Vodiča.

Koliko novca je moguće dobiti, je li potrebno vlastito sufinanciranje?

Ukupno je predviđeno čak 75 milijuna kuna za ovaj poziv, što je podijeljeno na 5 kategorija vaučera. Bespovratna sredstva koja jedan poduzetnik može dobiti po jednom vaučeru ovise o vašim potrebama – možete zatražiti vaučer do čak 150.000 kn, a točan iznos ovisi o vrsti vaučera.

Poduzetnici će svakako morati samostalno financirati dio ukupnog troška, ali točne stope sufinanciranja bit će poznate tek nakon objave Javnog poziva.

Kada i kako se mogu prijaviti?

Objava natječaja za bespovratna sredstva Vaučeri za digitalizaciju očekuje se do kraja 2022. godine. Prijavu će biti moguće podnijeti isključivo online putem sustava eNPOO, i to vrlo vjerojatno u modalitetu ‘najbržeg prsta’ pa je važno što prije krenuti u razradu projektnih ideja.

Što Algebra može učiniti za vas?

Već gotovo 20 godina lideri smo u području pružanja edukacija namijenjenih jačanju različitih digitalnih vještina, no možda niste znali da se u okviru Algebra grupe jednakom strašću bavimo i izradom strategija digitalne transformacije, provedbom istraživanja za uvođenje složenih digitalnih proizvoda i pametnih usluga temeljenih na podatkovnoj znanosti i umjetnoj inteligenciji, kao i uslugama implementacije digitalnog marketinga. Predlažemo da nam se obratite za jedan od predloženih vaučera:

1. Vaučer za poboljšanje digitalnih vještina

Svrha ovog vaučera je pomoći zaposlenicima u stjecanju vještina potrebnih za provođenje digitalizacije i digitalne transformacije, što može uključivati jedan ili više programa obrazovanja i usavršavanja, kao što su:

 

Iznos bespovratnih sredstava: do 75.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 14.500.000 kn

2. Vaučer za strategiju digitalne transformacije

Vaučer će omogućiti provjeru potencijala za digitalizaciju MSP-a te im pomoći da ispitaju održivost ideja i oblikuju strategije za digitalnu transformaciju. Vaučerom se mogu pokriti i troškovi izrade analize sa svrhom procjene stanja u poduzeću, kako bi se izradila kvalitetna strategija digitalne transformacije koja će osigurati temeljitu pripremu poduzeća.

Iznos bespovratnih sredstava: do 76.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 9.000.000 kn

3. Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga

Vaučerom će se potaknuti istraživački i razvojni pilot projekti za uvođenje složenih digitalnih proizvoda i usluga, kao što su razvoj rješenja za Internet stvari (Internet of Things), pametnih usluga, automatizacije, projekata koji uključuju velike podatke (Big Data), simulacijske modele, virtualnu i proširenu stvarnosti. Financirat će se usluge za provedbu istraživanja i razvoja, kao i troškovi testiranja, ispitivanja i demonstracijskih aktivnosti.

Iznos bespovratnih sredstava: do 150.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 14.500.000 kn

4. Vaučer za digitalni marketing

Svrha ovog vaučera je omogućiti razvoj i provedbu strategija digitalnog marketinga MSP-ova te jačanje kapaciteta poduzeća korištenjem interneta kao djelotvornog kanala za razvoj poslovanja, kao što su:

 • izrada/nadogradnja/unaprjeđenje poslovnih internetskih (web) stranica tvrtke, uključujući SEO analizu i optimizaciju sadržaja
 • izrada/nadogradnja/poboljšanje e-trgovine, m-trgovine te platformi za rezervacije
 • izrada i testiranje mobilnih aplikacija
 • analiza i korištenje podataka za poboljšanje interakcije s kupcima.

Iznos bespovratnih sredstava: do 75.000 kn po vaučeru

Ukupna alokacija: 15.000.000 kn

Što su moji prvi koraci?

 1. Pratite vijesti o objavi natječaja na ovoj stranici ili ispunite obrazac u nastavku kako bismo vas mi o tome obavijestili.
 2. Definirajte potrebe svoje tvrtke u pogledu digitalizacije poslovanja te odaberite iz ponuđenih maksimalno 2 vaučera koji će najbolje utjecati na vašu produktivnost i konkurentnost.
 3. Ako ste odabrali Algebru kao svojeg pružatelja usluga koje će se financirati putem vaučera, ispunite obrazac u nastavku i naši stručnjaci će vam se javiti povratno u najkraćem mogućem roku.
 4. Za sva dodatna pitanja i pomoć, slobodno nam se javite na projekti@algebra.hr

Prijavite se

"*" indicates required fields

Odaberite 1 ili najviše 2 vaučera za koje se planirate prijaviti:*

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.