Image for IT obrazovanje za sigurnije sutra
Naslovnica

IT obrazovanje za sigurnije sutra

Projekt „IT obrazovanje za sigurnije sutra“, okončan nakon tri godine, pružio je priliku pojedincima širom Hrvatske da steknu dodatne digitalne vještine i znanja te relevantne certifikate s područja računarstva i informatike, čime su im se potencijalno otvarale mogućnosti zapošljavanja na atraktivnijim i bolje plaćenim radnim mjestima. Projekt „IT obrazovanje za sigurnije sutra“, trajanja od 25. siječnja 2018. do 25. siječnja 2021. financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF) s ciljem obrazovanja pojedinaca u području digitalnih vještina, s posebnim naglaskom na socijalno ugrožene skupine poput nezaposlenih osoba ili onih s nedovoljnim stečenim razinama obrazovanja. Ukupna je vrijednost projekta 1.332.994,50 kuna a proveden je u suradnji s partnerima, HZZ Područnim uredima Sisak, Vukovar i Rijeka.

POSTIGNUTI REZULTATI PROJEKTA: 

 • Podijeljeno 264 vaučera za obrazovanje odraslih
 • U edukaciju uključeno 241 individualni polaznik
 • Formirano je 17 obrazovnih skupina po prosječno 15 polaznika
 • Ukupno provedeno 5 programa:
  • Sistemski i mrežni administrator – specijalist
  • Računalni programer internet aplikacija – C# i ASP.NET
  • Web dizajner
  • Računalni operater
  • ECDL specijalist
 • Organizirano 16 online edukacija te jedna edukacija u učionici (u Sisku)
 • Podignuta razina svijesti o dostupnosti i koristima obrazovanja odraslih kod ciljanih skupina ali i šire javnosti
 • Unaprijeđene kompetencije i vještine u području računarstva i digitalnih vještina 241 pripadnika ciljnih skupina koji su pohađali edukacije u okviru projekta.
 • Stečena uvjerenja o formalnom zvanju (5 zvanja) i međunarodno priznati certifikati (2 razine ECDL certifikata)
 • Unaprjeđena zapošljivost 241 polaznika edukacija, te poboljšana njihova pozicija na tržištu rada
 • Unaprjeđenje digitalnih vještina zaposlenih polaznika koji će stečenim kompetencijama unaprijediti poslovanje organizacija u kojima rade, te znatno povećati vlastitu učinkovitost i produktivnost čime će dati svoj doprinos digitalnoj transformaciji poslovanja organizacije u kojoj rade
 • Stečeno pozitivno iskustvo cjeloživotnog učenja kod 241 polaznika edukacija koje će biti poticaj za daljnji nastavak profesionalnog razvoja sa krajnjim učinkom na unaprjeđenje stava prema cjeloživotnom učenju
 • Stečeno pozitivno iskustvo online učenja 231 polaznika te vještine u korištenju online edukacijskih platformi koje će imati dugoročni pozitivan učinak. Većina je iskazala vrlo pozitivne stavove prema online nastavi, i osim manjih teškoća sa internetskom vezom ovaj projekt će ciljne skupine potaknuti na daljnje obrazovanje koristeći online tehnologije.

O projektu: 

Pučko otvoreno učilište Algebra u okviru natječaja “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“ iz programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 provodi projekt pod nazivom „IT obrazovanje za sigurnije sutra“ u trajanju od 25. 01. 2018. do 25. 1. 2021. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Opći cilj projekta: Povećanje zastupljenosti odraslih u obrazovanju izvan inicijalnog obrazovanja.

Specifični cilj: Provedbom verificiranih programa i stjecanjem međunarodnih certifikata, projektom će se omogućiti stjecanje dodatnih vještina, kompetencija i kvalifikacija u području računarstva i digitalnih vještina ciljnih skupina, povećavajući njihovu konkurentnost na tržištu rada i zapošljivost.

Sažetak projekta: Projekt je usmjeren ka povećanju broja odraslih u obrazovanju izvan inicijalnog obrazovanja, povećanju ključnih kompetencija nove pismenosti te smanjenju nezaposlenosti jačanjem upošljivosti i mobilnosti polaznika 5 programa (Web dizajner, Računalni operater, ECDL specijalist, Sistemski i mrežni administrator – specijalist i Računalni programer Internet aplikacija). Nezaposlene osobe starije od 34 godine, odrasle osobe u dobi između 15-34 godine bez kvalifikacija te osobe s nižim razinama kvalifikacija uključujući i razinu 4.1., steći će prvu ili višu kvalifikaciju i ojačati kompetencije.

Aktivnosti projekta su:

 • Odabir i motivacija polaznika za uključivanje u edukacije
 • Organizacija i provedba verificiranih programa obrazovanja u segmentu računarstva i informatičke pismenosti za ciljne skupine poziva
 • Evaluacija provedbe programa

Novosti:

Završen trogodišnji EU projekt „IT obrazovanje za sigurnije sutra“

Besplatno obrazovanje za računalnog operatera

Besplatne edukacije u veljači u Vukovaru, Sisku i Rijeci u sklopu projekta „IT obrazovanje za sigurnije sutra

Pohađajte besplatne programe obrazovanja za nezaposlene!

Potpisan EU projekt „IT obrazovanje za sigurnije sutra“


  HZZ Područni ured Sisak
HZZ Regionalni ured Rijeka
HZZ Područni ured Vukovar*Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Algebra

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newsletter.