Image for Pozivamo vas na drugu konferenciju Algebra Zavoda za kvalitetu obrazovanja “Izvrsnost u obrazovanju”
Naslovnica

Pozivamo vas na drugu konferenciju Algebra Zavoda za kvalitetu obrazovanja “Izvrsnost u obrazovanju”

Nakon godine dana uspješnog rada Algebra Zavod za kvalitetu obrazovanja vas poziva na drugu po redu konferenciju "Izvrsnost u obrazovanju  - Razvijajući svoju školu, razvijamo obrazovni sustav".

Konferencija “Izvrsnost u obrazovanju” održat će se u Algebri, 30. rujna 2019. godine s početkom u 10:00 sati. Konferencija je namijenjena ravnateljima osnovnih i srednjih škola i đačkih domova, a sudjelovanje na konferenciji i radionicama je besplatno i uvjetovano obaveznom registracijom.

Program ovogodišnje konferencije je podijeljen na dva dijela – predavanja i radionice. Tijekom predavanja bit će riječi o praksi participativnog upravljanja i zajedničkog donošenja odluka koja se sve više ističe kao ključni element uspješnog vodstva odgojno-obrazovne ustanove te o važnosti kolaborativnih metoda upravljanja koje uključuju suradnju, zajedničko planiranje i donošenje odluka uz sudjelovanje djelatnika, roditelja, gospodarstva i lokalne zajednice. Kroz interaktivno predavanje adresirat ćemo određene mitove o motivaciji i predložiti konkretne alate primjene. Bavit ćemo se i osiguravanjem kvalitete kao jednim od nužnih elemenata u radu škole te kroz pojedine primjere pokazati kako se gradeći sustav i kulturu osiguravanja kvalitete u odgojno-obrazovnoj ustanovi gradi put prema izvrsnosti u obrazovanju. Kroz predavanje ćemo i dati praktične upute kako stvoriti i voditi izvrsnu organizaciju (obrazovnu ili neku drugu), te ćemo na primjerima pogrešaka i pokušaja Algebre pokazati kako smo kroz posljednjih dvadeset godina gradili kulturu kvalitete i težili prema izvrsnosti u obrazovanju.

Na radionici Maše Magzan predstavit će se participativno ili suradničko vodstvo s posebnim naglaskom na suvremena istraživanja, konkretnu primjenu u školi i razne dobrobiti, dok će se u drugom dijelu radionice uvježbavati konkretne konverzacijske metode koje se temelje na uključenosti i kolektivnoj inteligenciji svih sudionika. Ciljevi radionice Ana-Marije Vidjak su preispitati učinkovitost metode “mrkva i batina”, razumjeti odnos između prava i povlastica te prepoznati stupanj motiviranosti i izraditi motivacijski plan za dio svojih zaposlenika. Radionica Maje Jukić će se sastojati od vježbi na osnovi primjera s ciljem osvješćivanja što škola već ima kao podlogu za definirane standarde kvalitete, u kojem području škola ima definirane standarde kvalitete te koji su to podaci na osnovi kojih škola može pratiti trend kvalitete svoga rada.

 

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font