Image for Distribucija Articulate alata za razvoj e-seminara
Naslovnica

Distribucija Articulate alata za razvoj e-seminara

Algebra je jedini regionalni partner američke tvrtke Articulate Inc., za distribuciju vrhunskih multimedijalnih elearning alata – Articulate 360 – pomoću kojih možete izraditi digitalne obrazovne sadržaje „iz nule“ ili temeljene na najčešćim oblicima postojećih materijala (npr. PowerPoint) te opće prihvaćenim standardima za digitalno učenje.

Prema vodećem istraživačkom centru za digitalno učenje – Brandon Hall, daleko najpopularniji alat za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja je MS PowerPoint. Konverzijom PowerPoint materijala specijalnim alatima, konačni produkt su vrhunski digitalni obrazovni sadržaji koji se mogu postaviti na bilo koji standardni sustav za učenje, bilo kojeg proizvođača.  Za izradu takvih sadržaja pomoću Articulate alata, nije potrebno poznavanje SCORM standarda niti znanje programiranja. Nemate li grafičkog dizajnira, vaši će sadržaja izrađeni u ovim alatima svejedno biti vizualno vrlo atraktivni i vrhunski grafički pripremljeni. Stručnjaci tvrtke Articulate pobrinuli su se u njihove alate ugraditi odlično grafički uređene predloške za sve vrste sadržaja i provjera znanja.

Želite li više informacija ili ponudu za kupnju ovih alata, možete nas kontaktirati na email e-learning@algebra.hr ili pozivom na broj +385-1-2222-137, +385-98-9749-532.

Articulate 360 je paket koji sadrži čitav niz alata baziranih na HTML5 tehnologiji: Presenter, Quizmaker, Engage, Replay, Storyline, Rise, Peek, Review. Također uključuje i Content Library – biblioteku od preko 7 milijuna multimedijskih elemenata – slika, animacija, videa, predložaka,… Izrađene sadržaje moguće je postaviti na praktično bilo koji sustav za e-učenje (learning management system), ali i na običnu web stranicu. U nastavku pročitajte nešto detaljnije o svakom od ovih alata.

Presenter je alat koji obogaćuje i konvertira PowerPoint prezentaciju u digitalni obrazovni sadržaj. Također omogućuje da se sadržaji izrađeni u drugim Articulate alatima – Quizmaker, Engage i Replay – umetnu u prezentaciju na mjesto nekog slajda.

Quizmaker služi za izradu kvizova, testova, provjera znanja, vježbi, ali i sadržaja baziranog na interaktivnim vježbama i pitalicama. Sadrži 10-ak vrsta ispitnih pitanja.

Engage je alat za brzi razvoj interaktivnih sadržaja na temelju gotovih predložaka. Sadrži 20-ak gotovih interaktivnih predložaka uz mogućnost preuzimanja dodatnih predložaka s Interneta.

Replay je alat za snimanje i izradu screencast video lekcija. Kroz izuzetno jednostavno sučelje omogućava jednostavno kombiniranje slika i video zapisa pa čak i naprednije mogućnosti kao što su slika u slici i slično. Istovremeno može snimati video s web kamere i video snimku ekrana.

Storyline je alat koji donekle objedinjava dio funkcionalnosti alata Engage, Quizmaker i Presenter, ali omogućava razvoj složenijih interaktivnih sadržaja uključujući i izradu simulacija rada u nekom programu. Uz to ima mogućnost uvoza PowerPoint prezentacija te Engage i Quizmaker sadržaja. U Storylineu je naglasak na mogućnosti izrade sadržaja s puno interakcije uz korištenje gumba, slojeva, interakcija „uhvati-vuci-pusti“, klizača, brojčanika i slično.

Rise – alat za izradu multimedijskih interaktivnih sadržaja visoke responzivnosti, što znači da se takvi sadržaji sjajno prilagođavaju različitim veličinama ekrana – od pametnih telefona dijagonale 10-20 cm pa sve do pametnih ploča dijagonale 1-2 m.

Peek – izuzetno jednostavan alat za brzo snimanje ekrana u obliku videa. Dolazi u inačici za Mac i PC računala.

Review – kolaboracijski alat koji omogućava da pokažete radnu verziju sadržaja kolegama izvan svog tima kako biste prikupili povratne informacije i sugestije za usavršavanje i daljnju razradu sadržaja.

Content Library – Jedna od vrlo korisnih komponenti Articulate 360 paketa je baza multimedije – ilustracija, fotografija, likova s različitim gestikulacijama i izrazima lica, animacija, videa i predložaka.

Niti jedan od navedenih alata ne zahtijeva neko veliko tehničko, npr. programersko znanje. Svi alati za izradu sadržaja su kompatibilni sa standardima za digitalno učenje (SCORM 1.2, SCORM 2004, AICC, Tin Can API).

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.

Povećaj font