Novi kampus prostire se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Ivana Lupisa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale, Ivana Vučetića i nedavno preminulog profesora emeritusa Slavka Krajcara, prvog rektora Sveučilišta Algebra.

Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se koristi gotovo 700 računala, laserski projektori i oprema za daljinski prijenos nastave, nastavni proces odvijat će se i u 14 zasebnih online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu.

Za kreativni dio nastave dizajna osigurana je suvremena crtaona pod nazivom Art Room kao i 3D Production Room u kojima su, među ostalima, instalirani i 3D printeri za veće formate. Video i Audio Studio te Podcast Room namijenjeni su razvoju produkcijskih I postprodukcijskih vještina studenata multimedije i digitalnog marketinga, a poseban Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni maker space i radionica za izradu završnih radova.

Privatni oblak „Nimbus“

Visoko dostupni privatni oblak „Nimbus“ s brojnim fizičkim poslužiteljima, skladištima podataka, vatrozidovima, UPS-ovima i dr.

IoT i robotika

Prostor za Internet stvari i robotiku opremljen raznom opremom (roboti, IoT uređaji za aplikacije Smart City Smart Home, od kojih su neki laboratorijski, a drugi su ugrađeni i u funkciji unutar kampusa.

3D i VR oprema

3D pisači, VR oprema i laboratorij koji uglavnom služi studentima multimedije i razvoja računalnih igara.

Računalni labovi

20 računalnih laboratorija i učionica s različitim vrstama opreme i softvera koji se upotrebljavaju i pripremaju specifično za različite kolegije.

Mrežni lab

Kompletan mrežni laboratorij s brojnim mrežnim usmjernicima (routerima), preklopnicima.

Vatrozidovi i mrežna oprema

Vatrozidovi druge generacije i druga žična i bežična mrežna oprema na raspolaganju našim sistemskim inženjerima.

Audio/video studio

Profesionalni audio/video studio koji se koristi za redovne nastavne obveze unutar studijskih programa.

Foto i video oprema

Razna fotografska i video oprema koju naši studenti mogu besplatno koristiti za nastavu i rad na svojim projektima.Algebra Kampus

Prostiremo se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto, a naš prostor sadrži:

  • 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika
  • 14 zasebnih online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu.
  • Suvremenu crtaona pod nazivom Art Room za kreativni dio nastave dizajna
  • 3D Production Room u kojoj su, među ostalima, instalirani i 3D printeri za veće formate
  • Video i Audio Studio te Podcast Room namijenjeni su razvoju produkcijskih i postprodukcijskih vještina studenata multimedije i digitalnog marketinga
  • Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni maker space i radionica za izradu završnih radova.

Preseljenjem na novu lokaciju zagrebački kampus je dobio i bitno veći međunarodni testni centar gdje će studenti, polaznici i profesionalci moći pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi. Unutar novog sveučilišnog kampusa smjestio se i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 knjiga, kojima pokriva 120 posto potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata.Posjeti nas i otkrij zašto je baš Algebra najbolji izbor za tebe.Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno, a nova mrežna oprema omogućit će strelovitu brzinu od 10Gbps. Jedna od zanimljivosti svakako je i vlastiti podatkovni centar imenom „Nimbus“, koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih mašina za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula.

Algebrin podatkovni centar raspolaže s 1,62 THz CPU snage, 5TB memorije i oko 40TB diskovnog prostora, a čini ga 80 fizičkih poslužitelja. U sklopu poslužiteljske infrastrukture instalirano je i superračunalo Boston Super Server SMC 1029GQ-TRT koji se ponajviše koristi na studijima podatkovne znanosti, a server soba je opremljena UPS-om od 60 kVA i zasebnim sustavom za gašenje požara NOVEC.

Zgrada je opremljena agregatom koji se pali u slučaju nestanka struje te osigurava neprekinuti rad kritične infrastrukture, poslovnih i studentskih informacijskih sustava te održavanje nastave i pohranu podataka. Algebrin kampus je izgrađen u A+ energetskom razredu, a u sve nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranih materijala, a kako bi dodatno potaknuli „zeleni pristup“ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom.