Image for Knjižnica i čitaonica
Odjeli i katedre

Knjižnica i čitaonica

Očekuje te ugodan prostor ispunjen do vrha aktualnim sadržajem, stručnom literaturom i svim potrebnim priručnicima za naše kolegije.

Poput legendarne Aleksandrijske biblioteke, ovo je mjesto puno netaknutog znanja i skrivenih tajni.

Knjižnica

Knjižnica se sastoji od:

  • naših vlastitih izdanja za kolegije prijediplomskih studija i smjerova
  • više od 12000 knjiga, priručnika i časopisa

Najvažnija namjena naše knjižnice je osigurati ti svu literaturu potrebnu za studiranje. Zbog toga se u njoj nalazi preko 50 naših izdanja, koja pokrivaju brojne kolegije Algebrinih stručnih studija za koje ne postoji lako dostupna literatura na hrvatskom jeziku. Ove ćeš knjige dobiti u cijeni školarine, a (ako ih otvoriš, naravno) pomoći će ti pratiti nastavu i položiti ispite.

Svu službenu literaturu koju nismo sami izdali pronaći ćeš u knjižnici, gdje uvijek imamo dovoljno primjeraka knjiga za sve studente.

Osim priručnika i knjiga vezanih uz kolegije koje slušaš, u knjižnici smo pripremili zbirku od gotovo 2000 naslova aktualne literature (najvećim dijelom na hrvatskom ili engleskom jeziku). Ovdje u udobnom naslonjaču možeš provesti sate i sate upijajući korisne informacije.

Knjige se posuđuju i vraćaju putem sustava Infoeduka (digitalna referada). Postupak je jednostavan i pregledan. S nekoliko klikova možeš vidjeti koji su naslovi dostupni i naručiti knjigu koju želiš. Preuzet ćeš ju u referadi Visokog učilišta, u Book pointu ili u Knjižnici..

Čitaonica

Trebaš li prostor za rad, samo se udobno smjesti na jedno od tridessetak radnih mjesta, od kojih su 8 opremljena računalima. Knjižnica je otvorena u radnom vremenu škole od 08 do 22 sata ali je dostupna i vikendom korištenjem X-ica.

Ukoliko trebaš više mjesta, na raspolaganju su ti i multifunkcionalne učionice otvorene svaki radni dan od 09 do 17 sati. Uz dvadesetak radnih mjesta s računalima, video projektor i Wi-Fi, lako je moguće da ćeš ovdje provoditi više vremena nego u vlastitom dnevnom boravku.

Pravila posudbe naše knjižnice provjeri ovdje.

Pretraživanje fonda

Ovdje možeš pretražiti fond naše knjižnice.

Baze podataka i online zbirke

Članovima hrvatske akademske zajednice osiguran je pristup bazama podataka na temelju Sporazuma o suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Pristup svim pretplaćenim elektroničkim izvorima informacija s računala matične institucije osiguran je izravno putem IP adresa računala, a izvan IP opsega institucije putem Proxy servera. Proxy mogu koristiti svi članovi hrvatske akademske zajednice koji imaju otvoren AAI@EduHr korisnički račun te se pomoću njega prijavljuju na proxy server. Proxyju se pristupa putem Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

Svim bazama podataka s nacionalnom licencijom u Republici Hrvatskoj može se pristupiti na Portalu elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.