Image for Knjižnica i čitaonica
Kampus

Knjižnica i čitaonica

Očekuje te ugodan prostor ispunjen do vrha aktualnim sadržajem, stručnom literaturom i svim potrebnim priručnicima za naše kolegije.

Poput legendarne Aleksandrijske biblioteke, ovo je mjesto puno netaknutog znanja i skrivenih tajni.

Knjižnica

Knjižnica se sastoji od

  • naših vlastitih 50 izdanja za kolegije preddiplomskih smjerova
  • skoro 2000 naslova tehničke literature
  • sve literature iz knjižnice FER-a, kojoj su nam ljubazno dali pristup

Najvažnija namjena naše knjižnice je osigurati ti svu literaturu potrebnu za studiranje. Zbog toga se u njoj nalazi preko 50 naših izdanja, koja pokrivaju sve kolegije Algebrinih stručnih studija za koje ne postoji lako dostupna literatura na hrvatskom jeziku. Ove ćeš knjige dobiti u cijeni školarine, a (ako ih otvoriš, naravno) pomoći će ti pratiti nastavu i položiti ispite.

Svu službenu literaturu koju nismo sami izdali pronaći ćeš u čitaonici, gdje uvijek imamo dovoljno primjeraka knjiga za sve studente.

Osim pripručnika i knjiga vezanih uz kolegije koje slušaš, u čitaonici smo pripremili zbirku od gotovo 2000 naslova aktualne tehničke literature (najvećim dijelom na hrvatskom ili engleskom jeziku). Ovdje u udobnom naslonjaču možeš provesti sate i sate upijajući korisne informacije.

Zahvaljujući ugovoru koji smo sklopili s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, možeš besplatno i bez ograničenja koristiti knjižnicu FER-a.

Posudba i vraćanje knjiga se rade preko sustava Infoeduka (digitalna referada). Postupak je jednostavan i pregledan. S nekoliko klikova možeš vidjeti koji naslovi su dostupni i naručiti knjigu koju želiš. Pruzet ćeš ju na referadi visokog učilišta.

Naša službena knjižnica se nalazi na FER-u i sastoji se od preko 32.000 knjiga i preko 1400 domaćih i stranih časopisa. Na raspolaganju su ti i on-line baze podataka. Radno vrijeme knjižnice je svakim radnim danom od 9 do 18 sati.

više o knjižnici FER-a

Čitaonica

Trebaš li prostor za rad, samo se udobno smjesti na jedno od 11 radnih mjesta, od kojih su 4 opremljena računalima. Knjižnica je otvorena u radnom vremenu škole od 08 do 22 sati.

Na raspolaganju ti je i “Soba” – multifunkcionalna učionica otvorena svaki radni dan od 09 do 17 sati. Uz 18 radnih mjesta s računalima, video projektor i Wi-Fi, lako je moguće da ćeš ovdje provoditi više vremena nego u vlastitom dnevnom boravku.

Uz to, u našoj službenoj knjižnici na FER-u nalazi se čitaonica od 980 m2, s 210 rednih mjesta, u koju možeš navratiti svakim radnim danom od 8 do 19 sati.

Pravila posudbe

Pravila posudbe provjeri ovdje.

Pravila posudbe i korištenja građe službene knjižnice dostupna su ovdje.

Pretraživanje fonda

Ovdje možeš pretražiti fond interne čitaonice.

Pretraživanje fonda službene knjižnice dostupno je ovdje.

Baze podataka i online zbirke

Baze podataka i dostupne on-line zbirke potraži ovdje.

BUDI IZVRSTAN U ONOM ŠTO VOLIŠ. ZAISKRI.

Prijavi se

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najboljeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u toku sa svim novostima vezanim uz fakultet? Prijavi se na naš newsletter.