Studenti, alumni i karijere

Natjecanja

Vjerujemo u vas. Znamo da ste posebni. Zato smo uvijek izuzetno ponosni kad se dokažete na međunarodnoj sceni.

Prilika za dokazivanje je svake godine zaista mnogo. Organizirano nastupamo na natjecanjima kao što su svjetska „olimpijada“ znanja i vještina „World Skills“, natjecanje mladin inovatora „inova mladi”, Idea Knockout, Hacking Night, Cisco NetRiders ili razni Hackathoni. Razna područja za razne vrste talenata.

Tko zna, možda se uskoro tvoje ime nađe na našoj “listi slavnih”.

Natjecanje EuroSkills Budapest 2018

EuroSkills je međunarodno natjecanje u vještinama koje se održava svake dvije godine i organiziraju ga zemlje članice WorldSkills Europe. EuroSkills predstavljaju promociju zanimanja, s naglaskom na stručnu izvedbu stotina talentiranih mladih ljudi, koji su odabrani kroz natjecanja u svojim zemljama. U rujnu 2018. održalo EuroSkills natjecanje u Budimpešti na kojemu su sudjelovala i tri studenta te dva eksperta s Visokog učilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini Web Development, dok su studenti Josip Stanešić i Filip Boljat te njihov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini ICT Specialist.

Natjecanje WorldSkills Abu Dhabi 2017

WorldSkills natjecanje održava se svake dvije godine i predstavlja najveće natjecanje strukovnog obrazovanja u svijetu. Iz svake zemlje i regije članice odabire se po jedan natjecatelj za svaki disciplinu te se natječu za titulu najboljeg. U listopadu 2017. održalo se 44. WorldSkills natjecanje u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojemu su sudjelovala i dva studenta te dva eksperta s Visokog učilišta Algebra. Student Ivan Dumančić i njegov ekspert Goran Đambić su sudjelovali u disciplini IT Software Solutions for Business, dok su student Danijel Dmitrović i njegov ekspert Silvio Papić sudjelovali u disciplini IT Network Systems Administration.

Hrvatski studenti među najboljima na natjecanju Google Online Marketing Challenge

Tim studenata Visokog učilišta Algebra plasirao se u 5% najboljih timova u svijetu na Googleovom natjecanju u digitalnim marketinškim vještinama Google Online Marketing Challenge, koje se ove godine provodilo po deseti put. Tim koji čine Antonia Šakić, Nikola Škarica i Karlo Knežević, studenti druge godine prijediplomskog studija Digitalni marketing, zaslužio je od Googlea za svoj plasman na natjecanju ocjenu “Strong”, odnosno iznimno učinkovit rezultat.
Globalni je plasman ovog tima u sam vrh tim značajniji kada se zna da je natjecanju pristupilo više od 6000 timova od čega ih je 2600 uspješno provelo zamišljene kampanje. Google Online Marketing Challenge ove je godine okupio više od 12.000 studenata iz 65 zemalja svijeta, a timove je vodilo više od 600 mentora. Deset najboljih timova potom se nastavilo natjecati u finalnom krugu koji je timu Visokog učilišta Algebra izmakao tek za nekoliko bodova.

NetRiders natjecanje (Cisco Networking Academy)

Natjecanje najboljih mladih stručnjaka za računalne mreže, na kojem naši studenti već tradicionalno postižu sjajne rezultate:

  • Matej Maček, student diplomskog studija računarstva – 9. mjesto, 2015.
  • Antun Nemanić – 3. mjesto (najbolji hrvatski rezultat na ovom natjecanju), 2016.
  • Tomislav Trohar, student sistemskog inženjerstva – 5. mjesto, 2017.

INOVA mladi 2015.

Četiri studenta 2. godine programskog inženjerstva, Matija Derk, Armin Bodružić, Hrvoje Baić i Andrei Zvonimir Crnković pobijedili su u kategoriji programmeskih rješenja visokih učilišta sa svojim open source sustavom za detekciju prometne nesreće – “Accident detection”.

Idea Knockout 2015

Na najuzbudljivijem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja naš diplomant primijenjenog računarstva Vedran Mandić osvojio je 2. mjesto sa svojim startupom Mogy.

Zašto je Algebra siguran izbor za tvoju budućnost?

Vjetar u
leđa

Kod nas ćeš naučiti sve o informacijskim tehnologijama, području za kojim potražnja stalno raste. Vjerujemo da ćemo ti tako osigurati podlogu za osobni razvoj i učiniti te metom poslodavaca.

Moderna metodologija

Odbijamo stajati na mjestu u svijetu koji se sve brže i brže mijenja. Jako pazimo da svaki studijski program bude u skladu s modernim trendovima i ide u korak s vremenom.

Kvaliteta bez premca

Ponosni smo na brojna priznanja i status najkvalitetnijeg stručnog studija u Hrvatskoj. Iz godine u godinu se trudimo opravdati ukazano povjerenje, jer znamo da tvoja budućnost ovisi o tome. Zato svoju zadaću ne shvaćamo olako.

Newsletter

Želiš biti u tijeku sa svim novostima vezanim uz Algebru? Prijavi se na naš newlsetter.